Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Εκδήλωση "Ο χαρισματούχος Άγιος Πορφύριος" στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση "Ο χαρισματούχος Άγιος Πορφύριος" στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου Κατερίνης "Εκάβη" το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαΐου με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η εκδήλωση της Ενωμένης Ρωμηοσύνης με τίτλο "Ο χαρισματούχος Άγιος Πορφύριος".

Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση τιμής του Αγίου ήταν επίσης ο Ιεραποστολικός Σύλλογος "Κυριακή", η Ένωση Θεολόγων Ν. Πιερίας και η Γ.Ε.Χ.Α Κατερίνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με απόδοση ύμνων της ακολουθίας του Αγίου Πορφυρίου από κλιμάκιο της χορωδίας της Γ.Ε.Χ.Α Κατερίνης υπό την διεύθυνση του πρωτοπρ. π. Αθανασίου Μαρινόπουλου.

Το θέμα ανέπτυξε με μεστό και παραστατικό λόγο ο Αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρ. π. Λάμπρος Φωτόπουλος Θεολόγος, Δρ. Νομικής και συγγραφέας, Ιερέας της Ι.Μ. Κηφισίας, Ωροπού και Αμαρουσίου, ο οποίος είχε στενή πνευματική σχέση με τον Άγιο ενόσω ζούσε. Ο ομιλητής αρχικά παρουσίασε ποικίλα παραδείγματα εκδήλωσης του χαρίσματος του Αγίου Πορφυρίου τονίζοντας πάντοτε ότι σε κάθε περίπτωση ο Άγιος Γέροντας τα παρουσίαζε ως ενέργειες Θεού χωρίς ποτέ να προβάλει τον εαυτό του, χαρακτηριστικό κάθε Αγίου. Έκλεισε με την διαβεβαίωση που έδωσε και ο ίδιος ο Άγιος λέγοντας ότι ακόμη και μετά την κοίμηση του είναι και θα είναι κοντά σε όσους τον επικαλούνται ενώπιον του Θεού προσευχιτικώς.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον ομιλητή για την πνευματική ωφέλεια της ομιλίας του και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος να είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε κατά Θεόν αγώνα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Κλειαρέτη Παπαδοπούλου, μέλος της νεότητας της Ε.ΡΩ Κατερίνης, ενώ τον ομιλητή παρουσίασε ο κ. Στέργιος Μπούγιας, θεολόγος και μέλος της Ε.ΡΩ.