Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΕΡΑ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ -ΕΚΛΟΓΕΣ 7-6-18


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Η εκπαίδευση εδώ και οχτώ[8] χρόνια βρέθηκε και βρίσκεται και αυτή στη μέγγενη των μνημονίων, της επιτροπείας και της συρρίκνωσής της ως δημόσιο και καθολικό αγαθό, με μοναδική ευθύνη των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.  Πρωταγωνιστής των εν λόγω εξελίξεων ήταν και είναι το εξαπτέρυγο του νεοφιλελευθερισμού, ο  νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η Εκπαίδευση συνεχίζει και επί της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  να βρίσκεται υπό έλεγχο και επιτήρηση από τους θεσμούς-δανειστές.
Παρόλα αυτά από τη σημερινή κυβέρνηση υπήρξαν θετικές αλλαγές και  λύθηκαν ζητήματα που ταλάνισαν τον κλάδο μας και την εκπαίδευση.
(καταργήθηκαν η προσωπική αξιολόγηση, η αυτοδίκαιη αργία, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη την επικράτεια, επαναπροσλήφθηκαν απολυμένοι εκπαιδευτικοί, στελεχώθηκαν και τα ολιγοθέσια με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, δόθηκαν οργανικές θέσεις στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, έγκαιρη πρόσληψη του μεγαλύτερου μέρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.ά.)
Επίσης, το υπό ψήφιση ν/σ για την «Αναδιοργάνωση
των δομών» εμπεριέχει μια σειρά θετικές διατάξεις όπως:   Καταργεί το ΠΔ 152/2013, δηλ. την  προσωπική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (πλην των στελεχών εκπαίδευσης).
   Οι δομές της εκπαιδευτικής υποστήριξης, θα βασίζονται στην συνεργασία - συλλογικότητα, και πάνω στις ανάγκες που ο σύλλογος διδασκόντων επισημαίνει. Αυξάνει τον αριθμό των υποδιευθυντών στα δημοτικά σχολεία και μειώνει το ωράριο για τους διευθυντές-υποδιευθυντές, που πέραν των άλλων δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας.
Κομβικής σημασίας ζήτημα η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο που έγινε εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Κ.Ε.Δ.Ε. , αλλά και αντιδράσεων ακόμα και μέσα στη βουλή (δεν την ψήφισαν Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ) -ΚΚΕ).
Για τις θετικές ρυθμίσεις που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που αποτελούσαν χρόνια αιτήματα του κλάδου διαπιστώνουμε ότι άλλες παρατάξεις επενδύουν στην καταστροφολογία και στα fakenews και άλλες να σιωπούν, αναπολώντας μάλλον το σχολείο που «χάθηκε», αυτό των Αρβανιτόπουλου-Διαμαντοπούλου. Μάλλον  ξεχνούν εύκολα και λησμονούν τι έπαθε ο κλάδος και η εκπαίδευση από τις πολιτικές της στοχοποίησης των εκπαιδευτικών, του φόβου και του ελέγχου της αξιολόγησης με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα για απολύσεις.
Η ΕΡΑ χωρίς να ξεχνά, δεν μένει στο χτες, διεκδικεί σταθερά ένα Δημοκρατικό, Ανθρώπινο και Δωρεάν Δημόσιο Σχολείο, ένα σχολείο με όλους τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς που θα συντελεί  στην κατάκτηση υψηλού μορφωτικού επιπέδου για όλα τα παιδιά, ένα σχολείο που δεν θα αποκλείει κανένα παιδί από την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά της παιδείας.



Υποψήφιοι για ΔΣ του Συλλόγου

Δαμδούνη Σοφία Δασκάλα
Κατσαμάγκα Ιωάννα Δασκάλα
Λαζοπούλου Ευθυμία Νηπιαγωγός
Μακαλέκας Δημήτριος Δάσκαλος
Μαμούρης Βασίλειος Γυμναστής
Μπαχλιτζανάκη Μαρία Δασκάλα
Ρεμπατσιός Αριστείδης Δάσκαλος
Τερζή Αναστασία Γυμνάστρια

Υποψήφιοι για ΕΕ

Σαπίδης Παναγιώτης Δάσκαλος
Χαϊλατζίδου Θεοδοσία (Γνωσούλα) Δασκάλα