Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι συνταξιούχοι, Με προειδοποιήσεις και νουθεσίες προσπαθεί η κυβέρνηση να φρενάρει το δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων να μην ισχύσουν οι περικοπές που επέβαλε ο νόμος Κουτρουμάνη το 2012...

και να πληρωθούν αναδρομικά τη χασούρα ύστερα από τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαιώνει συνταξιούχο.

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ίδια υπόθεση, η κυβέρνηση το παίζει συγκαταβατική συστήνοντας στους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, αλλά να καταθέτουν αιτήσεις στον ΕΦΚΑ, διαβεβαιώνοντας οτι θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε απόφαση και, οτι θα την εφαρμόσει ανεξάρτητα από το ποιος προσέφυγε στα δικαστήρια και ποιος όχι.

Την ίδια ώρα όμως ο ΕΦΚΑ έχει ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τον συνταξιούχο, ζητώντας επί της ουσίας να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των νόμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους οποίους κατά τα άλλα καταριέται επειδή μείωσαν τις συντάξεις. Μιλάμε δηλαδή για αποθέωση της κυβερνητικής υποκρισίας.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, των οποίων οι συντάξεις λεηλατήθηκαν από αυτήν και τους προκατόχους της. Ταυτόχρονα δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας κάνει τα γλυκά μάτια στους συνταξιούχους και τους υπόσχεται δικαίωση.

Συνάδελφοι, είναι φανερό πως εμείς οι συνταξιούχοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε ούτε από την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε από την πολιτική των υπόλοιπων κομμάτων που ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, συμφώνησαν στις νέες περικοπές και δεσμεύτηκαν για τη μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Διέξοδο στα δίκαια αιτήματά μας μπορεί να δώσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας και η αδιάκοπη πάλη μας ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές. Η ασταμάτητη διεκδίκησή μας για αυξήσεις στις συντάξεις. Ο αγώνας όλων μας για σύνταξη και υγεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Άλλωστε οτι κι αν κερδίσαμε μέχρι σήμερα, όπως οι επιστροφές των ποσών για την υγεία που παρακρατήθηκαν παράνομα, το κερδίσαμε με τον αγώνα που δώσαμε μέσα από τα συνταξιουχικά σωματεία και τη συντονιστική των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Η λύση επομένως δε βρίσκεται στις δικαστικές αποφάσεις και στην κυβερνητική κοροϊδία, αλλά στην κλιμάκωση του αγώνα μας με προμετωπίδα το σύνθημά μας «Δεν τους χαρίζουμε τίποτα».

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικά εκτελεστές για όλους τους συνταξιούχους τις όποιες θετικές δικαστικές αποφάσεις και όχι να αβαντάρει τη φάμπρικα τη φάμπρικά των δικαστικών προσφυγών, που στέλνει πελάτες στα δικηγορικά γραφεία.

Συνάδελφοι, η καλύτερη αίτηση μη παραγραφής όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων είναι η συμμετοχή στο κίνημα, στον αγώνα, με τη μαζικοποίηση των σωματείων. Γι’ αυτό και συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 28 Νοέμβρη, 10:30πμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.