Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Θανάσης Λιακόπουλος: Μπράβο για την έκθεση ζωγραφικής (πόσο κόστισε;) στο κλειστό επί 9 χρόνια Μέγαρο Τσαλόπουλου. Τι θα κάνουμε για να μην ξανακλείσει στο μέλλον, πώς θα στηρίξουμε τους καλλιτέχνες μας

Με χαρά διαπίστωσαν οι δημότες της Κατερίνης ότι μετά από 9 χρόνια που ο Δήμος Κατερίνης κράτησε κλειστό το Μέγαρο Τσαλόπουλου, την περασμένη εβδομάδα το άνοιξε για το κοινό (στη φωτογραφία η φιέστια της 25.11.2009).

Αξίζει ένα μπράβο σε όλους όσους φρόντισαν να έρθει αυτή η σπουδαία έκθεση ζωγραφικής στην Κατερίνη. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε και το κόστος αυτής. Για τη σύμπτωση (;) της ένταξης της έκθεσης στην προεκλογικής εκστρατείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν χρειάζονται σχόλια, όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί.


Για το θέμα αυτό έχω και ο ίδιος ευθύνη, μιας και δεν ανακοίνωσα ποτέ τις προτάσεις που έκανα ιδιωτικά στον κ. Σάββα Χιονίδη, ενώ επί χρόνια πίστευα καλόπιστα τις υποσχέσεις του. Αναγνωρίζω λοιπόν και εγώ το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, έμαθα από το λάθος μου και είμαι έτοιμος να φροντίσω προκειμένου αυτό το εμβληματικό κτήριο να μη μείνει ποτέ πια κλειστό.


Τι θα κάνουμε για να μην ξανακλείσει το Μέγαρο Τσαλόπουλου


Μπορεί σήμερα να απολαμβάνουμε την έκθεση ζωγραφικής που έφερε η απερχόμενη δημοτική αρχή εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όμως οι δημότες ενδιαφέρονται για το τι θα γίνει ΜΕΤΑ τις εκλογές, αφού τελειώσει η έκθεση αυτή. Οι προτάσεις του συνδυασμού μας είναι ξεκάθαρες:


1. Το Μέγαρο Τσαλόπουλου θα μπει στη ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών μας.

2. Θα μετατραπεί σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο Τέχνης και Φωτογραφίας, για δημιουργούς από την Κατερίνη και την Πιερία. Εκεί θα εκτίθενται τα έργα τους, θα διοργανώνονται εκθέσεις και συνεχείς εκδηλώσεις κάθε μήνα. Παράλληλα θα ανοίξουμε τον χώρο και για εκθέσεις καλλιτεχνών εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

3. Κάθε καλοκαίρι θα διοργανώνονται «νυκτερινές εκθέσεις», μιας και το κτήριο έχει και τον αναγκαίο αύλειο χώρο για να υποδεχτεί περισσότερο κόσμο. Πουθενά στην Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, έτσι θα πρωτοτυπήσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τις εκθέσεις αυτές για την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών, να γίνουν λόγος για τη διανυκτέρευση κάποιου στον τόπο μας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με την απλή επίδειξη απόδειξης από κάποιο κατάστημα του Δήμου μας.

4. Ουσιαστικά θέλουμε να γίνει ένα αξιοθέατο, να είναι και αυτό μέρος της απάντησης στην ερώτηση «τι μπορώ να κάνω στην Κατερίνη;»

5. Ακόμη, στον αύλειο χώρο του Μεγάρου κάθε Μάιο ο Δήμαρχος Κατερίνης και το δημοτικό συμβούλιο θα κάνει τον δημόσιο απολογισμό του έργου της προηγούμενης χρονιάς και θα απαντά στις ερωτήσεις των δημοτών.

6. Τέλος, στον χώρο αυτόν θα υποδεχόμαστε σημαντικές προσωπικότητες που θα επισκέπτονται τον Δήμο μας, βοηθώντας τους να ξεκινήσουν την επίσκεψή τους στην πόλη από ένα εμβληματικό κτήριο αφιερωμένο στην Τέχνη.


Μέγαρο Τσαλόπουλου: Ποτέ ξανά κλειστό


Όταν τον Ιούνιο του 2018 ο συνδυασμός επέλεξε να πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του στον χώρο του Μεγάρου αυτού, η απόφασή μας ήταν συνειδητή. Θέλαμε να υπενθυμίσουμε και να αναδείξουμε τον χώρο. Μετά τις εκλογές, ως νέα δημοτική αρχή, θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και θα κάνουμε το Μέγαρο αυτό κομμάτι της ζωής όλων μας. Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα και στον Πολιτισμό!

Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης