Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο τύπου από το Σύλλογο Κρητών Πιερίας "Το Ξαθέρι"

O σύλλογος μας στηρίζει με τις δράσεις του αλλά και με την ενεργό συμμετοχή του την πλειονότητα των ενεργειών της σύμπραξης "Πολιτιστικοί Σύλλογοι Νομού Πιερίας", που έχει ως στόχο την προάσπιση και τη διαφύλαξη του πολιτισμού, της ιστορίας του τόπου και ό,τι απορρέει εξ αυτών!

Συνεχίζοντας λοιπόν αυτή την ιστορική παρακαταθήκη ως φυσικοί διάδοχοι συμμετέχουμε σε δράσεις που έχουν τη "σφραγίδα" της σύμπραξης "Πολιτιστικοί Σύλλογοι Νομού Πιερίας", έχοντας ως στόχο την προάσπιση των πολιτιστικών και ιστορικών δικαίων του τόπου μας μακριά από μικροσκοπιμότητες και πρόσκαιρα μικροπολιτικά συμφέροντα! Την αγάπη, το πάθος το σεβασμό και τους αγώνες μας για τη διαφύλαξη του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου τα αποδεικνύουμε με δράσεις! Παραπέμπουμε στη συντονιστική της σύμπραξης των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και στη διαδικτυακή σελίδα μας όπου όλα ξεκάθαρα με απόλυτη διαφάνεια ερμηνεύονται με σαφήνεια σε κείμενα, σχόλια και εικόνες!

Διευκρινίζουμε για ακόμη μια φορά πως η ένσταση μας απέναντι στην εκδήλωση στις 2/02 που διοργανώθηκε εκ μέρους της οργάνωσης «Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης» είναι όσον αφορά στη χρήση της ονομασίας του συλλόγου δίχως να ζητηθεί η άδεια και η έγκριση με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Είναι γνωστό στον καθένα, πως όταν προσφωνείται το όνομα ενός συλλόγου ή φορέα σε οποιαδήποτε εκδήλωση, θεμιτό και ορθό θα ήταν να ζητείται η συγκατάθεση των οργάνων διοίκησης του. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου πράττουν και λειτουργούν τηρώντας αποφάσεις ΔΣ και γενικής συνέλευσης και βασιζόμενοι πάντα στο καταστατικό του συλλόγου.Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν σε μη εναρμόνιση πράξεων, θέσεων και αποφάσεων! Τηρούμε απαρέγκλιτα ο,τι προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου μας και τα θεσμικά όργανα του, καθώς και τις αποφάσεις του που είναι δεσμευτικά για εμάς!
Και για τη συγκεκριμένη εκδήλωση στις 2/02 δεν υπήρχε η έγγραφη συγκατάθεση και συναίνεση μας για τη συμμετοχή μας. Λογικό λοιπόν να διευκρινιστεί με δελτίο τύπου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων! Δεν αποζητούμε απόδοση ευθυνών σε κανέναν πολλώ δε στη νεολαία του τόπου μας. Δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μας! Αυτά προς διευκρίνιση προς πάσα κατεύθυνση!
Με τον προσήκοντα και δέοντα σεβασμό προς όλους


Εκ μέρους του ΔΣ
Η πρόεδρος : Ζερβουδάκη Κυπαρισσία
Η γραμματέας & Υπ. Δημ.Σχέσεων: Τσαουσίδου Ευρώπη