Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουμε και φέτος με σεβασμό και εθνική υπερηφάνεια την 25η Μαρτίου, τη μεγάλη γιορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου.

Στην κορυφαία Θεομητορική γιορτή της Παναγίας Παρθένου, ανταποκρινόμαστε στο χαρμόσυνο μήνυμα του Aγγέλου να δεχτεί το Σωτήρα του κόσμου, εκπληρώνοντας το σχέδιο αγάπης του Θεού για τη λύτρωση, την ελευθερία και την αιώνια ζωή του ανθρώπου.

Παράλληλα, υποκλινόμαστε μπροστά στους ελευθερωτές της πατρίδας μας, που τιμούμε με τον πρέποντα σεβασμό, καθώς με φιλοπατρία, αυτοθυσία, αυταπάρνηση και γενναιότητα, μας χάρισαν το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας.

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της Επανάστασης του 1821, που μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε, να αισιοδοξούμε και να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τα ιδανικά και τους στόχους μας. Το μήνυμα είναι η αλληλεγγύη, η συλλογική προσπάθεια, το συλλογικό όραμα, η συναίνεση και η ενότητα.

Έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε και να εμπνευστούμε από τα στοιχεία, που χαρακτήριζαν τους αγωνιστές της Επανάστασης, προκειμένου να ορθώσουμε και σήμερα το ανάστημά μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και καλώ όλο τον κόσμο, να υψώσουμε τη γαλανόλευκη και να προσέλθουμε στις παρελάσεις με υπερηφάνεια και σεβασμό, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του 1821, που έδωσαν τη ζωή και την ψυχή τους για τη σημερινή ελεύθερη Ελλάδα.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας 
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών 
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
Σοφία Μαυρίδου