Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

"Η προσφορά που έγινε συνήθεια! Έλα και φέτος μαζί μας!"

Το Παράρτημα Πιερίας "οι Ολυμπιάδες" της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ" διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά εθελοντική αιμοδοσία.
Την Μ. Τετάρτη και ώρα 10:00 – 12:00 δίνουμε το ετήσιο ραντεβού μας στο Νοσοκομείο Κατερίνης.


Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.Δίνουμε αίμα,χαρίζουμε ζωή! Αγαπητά μας μέλη,φίλες και φίλοι σας περιμένουμε όλους και όλες σε μια προσφορά αγάπης!


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ


Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάποιος εφόσον: Είναι 18 έως 60 ετών Ζυγίζει πάνω από 50 κιλά (για γυναίκες) και πάνω από 60 κιλά (για άνδρες) Εάν δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εάν είναι ελεύθερος συμπτωμάτων λοίμωξης, (ακόμα και από απλό κρυολόγημα ) και δεν λαμβάνει κάποιο αντιβιοτικό ή φάρμακο τις τελευταίες 7 ημέρες. Εάν δεν έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον τελευταίο χρόνο. Εάν δεν έχει κάνει τατουάζ τους τελευταίους έξι μήνες. Οι γυναίκες που έχουν τεκνοποιήσει μπορούν να αιμοδοτήσουν ένα χρόνο μετά τον τοκετό. Γενικότερα όλα τα επιμέρους στοιχεία της κατάστασης της υγείας των αιμοδοτών εξετάζονται διεξοδικά κατά την λήψη του ιστορικού από τους ιατρούς της Αιμοδοσίας. (το ιστορικό των αιμοδοτών είναι εμπιστευτικό).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


Ελαφρύ πρόγευμα πριν την πρωινή αιμοδοσία και 3 ώρες μετά το κύριο γεύμα για την απογευματινή αιμοδοσία. Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος και να μην έχει ξενυχτήσει και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο. Συμπλήρωση ιστορικού και εξέταση από τον γιατρό. Διάρκεια αιμοδοσίας 10 λεπτά, υπό την επίβλεψη γιατρού και νοσηλευτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο ιστορικό του αιμοδότη είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ ή του αριθμού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.


META THN AIMΟΔΟΣΙΑ


Κατανάλωση άφθονων υγρών. Αποφυγή καπνίσματος για μία ώρα. Αποφυγή βαριάς χειρωνακτικής εργασίας.


Olympiades Panathinaiki 
"Παναθηναϊκή" Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών 
Παράρτημα Πιερίας "Ολυμπιάδες"