Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

"Βιβλιοσπιτάκια" από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού

Μια ξεχωριστή δράση, που έχει βασικό σκοπό να βοηθήσει στην προαγωγή της φιλαναγνωσίας στους κατοίκους του Κολινδρού και στους επισκέπτες της περιοχής, πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, την Τρίτη 21 Μαΐου 2019.

Κατασκεύασαν και τοποθέτησαν σε κεντρικά σημεία της κωμόπολης, δύο «Βιβλιοσπιτάκια», δύο μικρές δηλαδή Δανειστικές – Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες!!!

Όσοι επισκέπτονται τις βιβλιοθήκες αυτές θα μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας τους και να αφήσουν ένα καινούργιο εφόσον το επιθυμούν.

Το μήνυμα μαθητών και εκπαιδευτικών για τη δράση αυτή συνοψίζεται στο εξής: «Προσπαθούμε και φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ανάγνωσης και να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική πρόταση μικρών βιβλιοθηκών, ανοιχτών σε μικρούς και μεγάλους όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές /τριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού ευχαριστούμε θερμά την κ. Κάνου Ζηνοβία που με την καλλιτεχνική της παρέμβαση βελτίωσε αισθητικά τα «Βιβλιοσπιτάκια» μας!



Ο Διευθυντής 
Δημήτριος Χλεμές