Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

H ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (DGV) KAI H ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας*- Φιλόλογος

Οι μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει. Η κοινωνική μας ατμόσφαιρα βάλλεται από τις ποικιλότροπες προσπάθειες, όχι μόνο στην Κατερίνη αλλά και πανελλαδικά, των υποψηφίων για την επίτευξη εκλογής τους και τη « σωτηρία» μας. Η ανάλωση διαφημιστικού χαρτοπολέμου ανεπανάληπτη. Δείγματα των καιρών…


Προσωπικά κι εγώ ως υποψήφιος θέλω με τον τρόπο μου να παρουσιάσω κάποια στοιχεία σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι για την προβολή μου αλλά συμβάλλοντας στην ενημέρωση και τον προβληματισμό, που ενδεχομένως να μας υποψιάσουν για κάποιους φορείς, που δεν είναι τόσο αθώοι για την πατρίδα μας, όσο φαίνονται.

Ένας τέτοιος εξωθεσμικός φορέας είναι η περιβόητη Ελληνογερμανική Συνέλευση. Αυτή είναι προϊόν σύμβασης νεοαποικιακού χαρακτήρα μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, όταν το Μάρτιο του 2010 (πριν ακόμα μας βάλουν στα μνημόνια) υπογράφηκε από τον κ. Γ. Παπανδρέου και την κ. Μέρκελ η Ελληνογερμανική Εταιρική σχέση. Αυτή η σύμβαση δεν πέρασε ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο, για να εγκριθεί και δεν μάθαμε τι είχε υπογραφεί.

Με την Ελληνογερμανική Εταιρική σχέση παραδίδονται από την Ελλάδα στο Βερολίνο στρατηγικοί τομείς της εθνικής της οικονομίας, της διοίκησης, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της. Τώρα σε ό,τι αφορά τους ΟΤΑ (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) με όχημα τη διαχείριση των απορριμμάτων και των ενεργειακών πηγών υποθάλπεται απώτερος στόχος οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ελλάδας να προσαρτηθούν οικονομικά σε αντίστοιχους δήμους και κρατίδια της Γερμανίας, προκειμένου να λεηλατηθούν.

Η Γερμανία μάλιστα όρισε και υφυπουργό επί ελληνικών θεμάτων και με την αρμοδιότητα του συντονιστή της Ελληνογερμανικής Εταιρικής σχέσης τον κ. Γιόχακιμ Φούχτελ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των βλέψεων της Γερμανίας μέσα από την ενλόγω συμφωνία είναι και το έξής: Το Σεπτέμβρη του 2014 προκλητικά ο κ. Φούχτελ, πριν καν κάτσουν στην καρέκλα τους οι νέες διοικήσεις της Αυτοδιοίκησης, ως ένας γκαουλάιντερ, που διοικεί την Ελλάδα, τις έστειλε ένα οχτασέλιδο ερωτηματολόγιο, ζητώντας να απαντήσουν για την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία του ΟΤΑ της η καθεμιά. Επίσης ζητούνταν απαντήσεις για τα απορρίμματα και ποια η διαχείρισή τους.

Άλλη ενδεικτική ηχηρή πράξη των «αγαθών» προθέσεων των Γερμανών μέσω της Ελληνογερμανικής Εταιρικής σχέσης είναι και η 6η Ελληνογερμανική συνέλευση, που οργανώθηκε από τον κ. Φούχτελ στις 3/11/2016 στο Ναύπλιο με συμμετοχή πολλών Ελλήνων αυτοδιοικητικών και παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη. Οι διαδικασίες κράτησαν τρείς μέρες. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η ενσωμάτωση των μεταναστών στους δήμους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Γερμανών. Σημειωτέον ότι την 6η αυτή συνέλευση 182 Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι απ’ όλη την Ελλάδα την καταδίκασαν, όπως και την παράσταση εκεί του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Ακολούθησαν κι άλλες συνελεύσεις στα επόμενα χρόνια, κι αν θυμούμαστε καλά, έφτασαν τις εννέα. Και θα ήταν παράλειψη για τα στοιχεία, που προσκομίζουμε, αν δεν αναφέραμε ένα «σημαντικό» δημιούργημα, που προέκυψε από την Ελληνογερμανική συνέλευση. Αυτό είναι το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. Για τη θέσπισή του οι τελικές υπογραφές μπήκαν στις 27/7/2017 στο Βερολίνο από τη Γερμανίδα υπουργό νεολαίας κ. Katarina Barley και τον Έλληνα γενικό γραμματέα Δια Βίου μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανία Παπαγεωργίου.

Φυσικά οι Γερμανοί προφασίζονται, πως με το Γερμανοελληνικό Ίδρυμα Νεολαίας θα προωθήσουν την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα όμως οι επιδιώξεις τους μέσω του Ίδρύματος αυτού είναι η ενίσχυση της μετανάστευσης της ελληνικής νεολαίας προς τη Γερμανία, ώστε να αντιμετωπίσουν δικά τους εργασιακά προβλήματα. Ακόμη ζητούν Έλληνες νέους με υψηλή εξειδίκευση αμείβοντας τους με χαμηλότερους μισθούς συγκριτικά με τους ομοιόβαθμους Γερμανούς και το πιο άσχημο τους απογυμνώνουν από εθνικές μνήμες, δικαιώματα και απαιτήσεις.

Από τα όσα αναφέραμε, κλείνοντας δε θα διστάζαμε να πούμε, ότι τα παραπάνω λειτουργούν ως Δούρειος ίππος ενάντια στη χώρα μας. Γι’ αυτό νομίζουμε ο κάθε υποψήφιος στις εκλογές της 26ης Μαΐου μετά την εκλογή του, ότι οφείλει συνειδητά να αρνηθεί τα άνομα και αντισυνταγματικά όργανα έξωθεν κατευθυνόμενα σαν την Ελληνογερμανική συνέλευση όπως επίσης την Α.Α.Δ.Ε. (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) αλλά και το Υπερταμείο και να αντιδράσει στις εντολές τους, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους, όπως αρμόζει σε εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό, μη αποδεχόμενος την ταπείνωση του ίδιου και του θεσμού, που εκπροσωπεί.

Υ.Γ. Παραθέτουμε το site της Ελληνογερμανικής συνέλευσης για περισσότερες πληροφορίες: http: //www.grde.eu/el/


*O Γιώργος Βαζάκας είναι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές στις 26/5/2019, στην Κατερίνη με το συνδυασμό: « ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου.

*Ο Γιώργος Βαζάκας είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) και ήταν υποψήφιος με το Ε.ΠΑ.Μ. στις βουλευτικές εκλογές του 2015.