Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου - Δίας Δίου 4-2. ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΔΙΑΣ

Πραγματοποιώντας ένα καταπληκτικό πρώτο 45λεπτο στο οποίο έφτασε πάρα πολλές φορές κοντά στο να προηγηθεί...

ο Δίας Δίου πλήρωσε την αστοχία του και είδε τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου να αξιοποιεί όλες σχεδόν τις ευκαιρίες του, επικρατώντας με 4-2 και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπελλου ΕΠΣ Πιερίας, στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του θεσμού που διεξήχθη στο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου.

Η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη να πετύχει γρήγορα το πρώτο γκολ ώστε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, παρήγαγε 10 τελικές προσπάθειες σε 45 λεπτά παιχνιδιού εκ των οποίων ορισμένες κλασικές ευκαιρίες, με τον Εθνικό από την άλλη να εκμεταλλεύεται τις δύο μοναδικές του στιγμές σε αυτό το διάστημα και με ισάριθμα γκολ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δίας προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς όταν μείωσε σε 2-1 με τον Ευαγγελόπουλο στο 56’ αλλά το τρίτο γκολ των γηπεδούχων στο 62’ έκοψε τα πόδια των παικτών του Παναγιώτη Παρασίδη και κάπου εκεί κρίθηκε η τύχη της αναμέτρησης.

Πλέον, η ομάδα μας στρέφει την προσοχή της στο κρίσιμο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΑΟ Ποταμιάς εντός έδρας, επικεντρώνοντας αποκλειστικά στο μοναδικό στόχο που απέμεινε που είναι και ο μεγαλύτερος όλων, η παραμονή στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στο 6ο λεπτό, ο Ανέστης Παναγιωτίδης σούταρε από πλάγια θέση με το αριστερό με τον Λαφατζή να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 11’ ο Νάκας με έξοχη μπαλιά από την αριστερή πλευρά βρήκε τον Ευαγγελόπουλο στα δεξία, εκείνος σέντραρε στην περιοχή και ο Νίκου με γυριστό ψαλίδι υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Εθνικού σε δύσκολη επέμβαση τα πόδια.

Στο 15’ το δεξί σουτ του Ευαγγελόπουλου μπλόκαρε ο Λαφατζής και δύο λεπτά αργότερα, ο Δίας ξαναφλέρταρε με το γκολ όταν ο Ανέστης Παναγιωτίδης έστρωσε με το στήθος στον Παγωνίδη και εκείνος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε μία ακόμη επέμβαση.

Στο 21’ ο Ανέστης Παναγιωτίδης επιχείρησε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με το μακρινό σουτ του να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 23’ ο Νάκας σούταρε με το δεξί από τον άξονα με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 25’ και πάλι ο Νάκας απείλησε, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ ευνοϊκή θέση με το δυνατό δεξί σουτ του να περνά εκτός εστίας.

Στο 32’ ο Μαυρίδης έπιασε ωραίο σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Λαφατζή να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 41’ η μπάλα τιμώρησε τον Δία με τον Εθνικό να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη του κυριολεκτικά τελική προσπάθεια στο ματς. Ο Φερνάντο Κόλα συνέκλινε από την αριστερή πλευρά προς τον άξονα και με άπιαστο δεξί σουτ στη γωνία νίκησε τον Ζωγράφο για το 1-0.

Στο 44’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο Κυπαρίσσης εντός της περιοχής έκανε παράλληλο σουτ με τον Σάββα Γιαζιτζόγλου να σπρώχνει τη μπάλα με προβολή από το ένα μέτρο στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα μας μείωσε νωρίς και προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, με τον Νάκα να περνά εξαιρετική κάθετη στον Ευαγγελόπουλο βγάζοντάς τον σε θέση βολής με τον τελευταίο να σκοράρει με δεξί πλασέ μειώνοντας σε 2-1.

Στο 62’ ο Εθνικός ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση, όταν ο Κυπαρίσσης ξέφυγε από τον Νίκου, μπήκε στην περιοχή και έστρωσε τη μπάλα στον ανενόχλητο Κατσιαμήτα ο οποίος έκανε το 3-1.

Στο 84’ ο Τσιτλακίδης πρόλαβε τον Καλουσίδη βγαίνοντας πρώτος στη μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κυπαρίσση ο οποίος με πλασέ έκανε το 4-1.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ευαγγελόπουλος με δεξί σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε τη μπάλα στην γωνία του Λαφατζή διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Πολυχρόνης με α’ βοηθό τον κ. Λαφατζή και β’ βοηθό τον κ. Μαυρογιώργη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ (Ηλίας Μπαζάκος): Λαφατζής, Τσιτλακίδης, Φ.Κόλα, Καρτσαμπάς, Τερζής, Λ.Κόλα (81’ Τριανταφύλλου), Κυπαρίσσης, Π.Γιαζιτζόγλου, Κατσιαμήτας (74’ Μητράκας), Χατζηδίμπας (69’ Νταμπαλάκης), Σ.Γιαζιτζόγλου (69’ Σαββίδης)

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Λαζαρίδης (69’ Γ.Παναγιωτίδης), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Μαυρίδης (89’ Καραμήτρος), Παγωνίδης (68’ Παπαγιαννόπουλος), Νάκας (68’ Μανίκας), Καλουσίδης, Α.Παναγιωτίδης, Ευαγγελόπουλος


Γραφείο Τύπου Δία Δίου