Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

12 Απριλίου 1204 οι «φίλοι» μας οι Ευρωπαίοι καταλαμβάνουν και λεηλατούν την Κωνσταντινούπολη

Οι Ευρωπαίοι χριστιανοί σταυροφόροι που σκοπός τους (υποτίθεται...) ήταν η ανάκτηση των Αγίων Τόπων και η προάσπιση του χριστιανισμού, επιτέθηκαν, κατέκτησαν και λεηλάτησαν μία χριστιανική πόλη, την Πόλη των Πόλεων, την Κωνσταντινούπολη.

Ορδές από «πολιτισμένους» βαρβάρους, σκότωσαν, βίασαν, βεβήλωσαν ιερούς ναούς και έκαναν πλιάτσικο κλέβοντας πολύτιμους θησαυρούς (ιστορικούς και θρησκευτικούς) που μέχρι και σήμερα βρίσκονται σε μουσεία και ναούς της Ευρώπης. Φυσικά τίποτα από τα κλεμμένα της ιστορίας μας δεν επιστράφηκαν ποτέ και δεν πρόκειται να επιστραφούν.

Οι απόγονοι των σταυροφόρων αποτελούν και σήμερα μία διαρκής απειλή για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Ίσως σήμερα αυτή η απειλή είναι πιο εφιαλτική, μιας που τα κέντρα αποφάσεων βρίσκονται στην Ευρώπη και διαμορφώνουν την πολιτική, οικονομική, πολιτιστική πραγματικότητα της χώρας μας, με απευθείας ή έμμεσες παρεμβάσεις, όπως την επιβολή μνημονίων και άλλων διάφορων μέτρων οικονομικής κατοχής και ελέγχου της πατρίδας μας, λήστευση των φυσικών πόρων μας και υπεράσπισης σχεδόν όλων των εχθρικών απαιτήσεων κατά της πατρίδας μας από τους «φανερούς» εχθρούς μας. Πολύτιμο εργαλείο για τον έλεγχο της Ελλάδας μας, ώστε να μην μπορέσουμε να σηκώσουμε ποτέ κεφάλι, είναι αρκετοί πρόθυμοι πολιτικοί μας που διαχρονικά ακολουθούν ότι τους προστάξουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους.

Από αυτούς τους σύγχρονους «σταυροφόρους» η Ελλάδα περιμένει στήριξη και συμπαράσταση στις απειλές και τις διεκδικήσεις του κράτους εγκληματία της Τουρκίας, όπως π.χ. συμπαράσταση περιμένει και η αιματοβαμμένη Κύπρος μας που εδάφη της παραμένουν υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή εν έτη 2023...

* Φωτογραφία από Brigitte makes custom works from your photos, thanks a lot από το Pixabay