Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας

Στις 16/6/2021 στην αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ της Περιφέρειας Πιερίας, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ο διοικητικός-οικονομικός απολογισμός, και η τροποποίηση του καταστατικού. Με το πέρας των εισηγήσεων από τον πρόεδρο του σωματείου και τον πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής, ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων-απαντήσεων και κατόπιν το λόγο πήραν τα μέλη του σωματείου όπου και έγινε πλούσια συζήτηση.

Τόσο στην εισήγηση όσο και από τις ομιλίες των μελών που πήραν το λόγο, έγινε αναφορά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον αντιασφαλιστικό νόμο, τον εργασιακό μεσαίωνα που οικοδόμησαν όλες οι κυβερνήσεις, το νέο νόμο που ψηφίστηκε, ο οποίος καθιερώνει τη 10ωρη απλήρωτη δουλειά, τους νόμους που βάζουν εμπόδια στην απεργία και τις διαδηλώσεις, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των σωματείων ώστε να μπορούν ανενόχλητοι η κυβέρνηση και η εργοδοσία να περνάνε την πολιτική του κεφαλαίου. Εκτενής συζήτηση έγινε για την εμπορευματοποίηση της υγείας, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης και τα Κέντρα Υγείας Λιτοχώρου και Αιγινίου λόγω του ελλιπούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όχι μόνο. Επίσης συζητήθηκε η ληστεία των συντάξεων από όλες τις κυβερνήσεις, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η 13η και 14η σύνταξη,η απαράδεκτη και σκόπιμη καθυστέρηση από όλες τις κυβερνήσεις έκδοσης των νέων συντάξεων, κ.α.

Εκτενής συζήτηση έγινε για το συνεχιζόμενο lockdown που έχει επιβάλλει η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Δέσποινα Κωνσταντίνου και, με την ανοχή των μελών της διοίκησης δεν επιτρέπουν στη διοίκηση του σωματείου μας να μπει στο γραφείο του Σωματείου. Ομόφωνη ήταν η καταδίκη της απαράδεκτης συμπεριφοράς της πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου η οποία και θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει.

Τέλος το προεδρείο ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα η διοίκηση του σωματείου θα πάρει σειρά πρωτοβουλιών με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων, καθώς επίσης μέσα στον Ιούλιο θα πραγματοποιήσει την πρώτη εκδρομή μετά τα συνεχόμενα lockdown.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γιάννης Ευαγγελόπουλος Αστέριος Κλιγκόπουλος