Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Για την απόφαση των «τοπικών φορέων»...

Η εμπιστοσύνη μας προς τους «τοπικούς φορείς», σήμερα δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα...

Μπορεί να υπήρχε στην ατμόσφαιρα της πόλης η αίσθηση ότι ούτε και φέτος θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις (μετά την ματαίωση της παρέλασης για την απελευθέρωση της Κατερίνης), αλλά οι περισσότεροι είχαμε την ελπίδα και όσο οι ημέρες πλησίαζαν, ότι στις 28 Οκτωβρίου θα καμαρώναμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης και ταυτόχρονα θα παίρναμε μία γερή δόση ανύψωσης του ηθικού και της ψυχολογίας μας που όλο αυτό το αρρωστημένο κλίμα που εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση, με τους «ειδικούς» της και τα μέσα αποβλάκωσής της (τηλεόραση) συντηρεί και δεν μας αφήνει να ανασάνουμε και να σηκώσουμε κεφάλι.

ΟΧΙ... αποφάσισαν οι «τοπικοί φορείς»!!!

Οι «τοπικοί φορείς» που θα πάνε στην εκκλησία με την μάσκα τους, θα καταθέσουν στεφάνια, θα βγουν τις κλασικές φωτογραφίες που θα τις συνοδεύσουν με λεζάντες πατριωτισμού και μεγάλης υπερηφάνειας, και μετά θα πάνε όλοι μαζί για το καθιερωμένο... καφεδάκι τους.

Τώρα αν εμείς παραγγείλαμε και ράψαμε στολές για τα παιδιά μας και τα μιλήσαμε για την σημασία να τιμάς τους προγόνους σου και να κουβαλάς την γαλανόλευκη σημαία της πατρίδας σου παρελαύνοντας μαζί της, δεν φαίνεται εκ του αποτελέσματος να έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφαση των «τοπικών φορέων».

Δεν πρέπει να χαμογελάσουμε, δεν πρέπει να ξεσκάσουμε λίγο, να ξεχαστούμε. Πρέπει να ζούμε συνεχώς με απαγορεύσεις, ελέγχους και πρόστιμα. Στην αρχή ήταν για δύο εβδομάδες, μετά άλλες δύο που έγιναν κάτι μήνες και τώρα έχουν γίνει χρόνια.

Τα χρόνια περάσαν και μόλις πέντε ημέρες πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2021, οι «τοπικοί φορείς» μας ανακοίνωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε αυτή η παρέλαση. Και μας λένε ότι η απόφαση τους ήταν ομόφωνη. Ότι Εκκλησία, Αντιπεριφέρεια, Δήμαρχοι, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Ιατρικός Σύλλογος συμφώνησαν όλοι τους σε αυτό. Σαν μία άλλη "κυβέρνηση", οι «τοπικοί φορείς» συνεχίζουν να μας κρατούν «αλυσοδεμένους» στο άρμα αυτής της δυστοπικής καθημερινότητας που σαν το σαράκι σιγοτρώει τις ψυχές μας, και έχει φάει ήδη δύο χρόνια από την ζωή μας, δύο χρόνια από τις ζωές των παιδιών μας.

Ναι, ο ιός αποτελεί έναν εχθρό που μας απειλεί. Αλλά όταν στον πόλεμο πας με σκυφτό το κεφάλι, δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις. Σε αυτή την «μάχη», αυτό που μετράει περισσότερο από οποιαδήποτε μάσκα, από οποιοδήποτε εμβόλιο, είναι το ηθικό, η καλή ψυχολογία και η εμπιστοσύνη στους «ανώτερους» σου ότι θα πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για την έκβαση της. Το ηθικό και την ψυχολογία μας τα καταρράκωσαν με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους, με τις απειλές, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς τους. Την εμπιστοσύνη δεν την επιβάλεις, την κερδίζεις. Και σήμερα με την απόφαση των «τοπικών φορέων» να απαγορεύσουν την παρέλαση, η εμπιστοσύνη μας προς αυτούς δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα...