Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Βρύας-Ρητίνης-Ελατοχωρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Σοφία Μαυρίδου: «Το τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε.Πιερίας 2015-2016 συνεχίζεται κανονικά με τις συντηρήσεις επαρχιακών οδών ιδιαίτερα στο δήμο Κατερίνης με την επαρχιακή οδό Βρύας-Ρητίνης-Ελατοχωρίου που αποτελεί τουριστική επαρχιακή οδό. Εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση μελέτης του τμήματος οδού Βρύας-Ρητίνης»Με γοργό ρυθμό προχωράνε οι εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Βρύας-Ρητίνης-Ελατοχωρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο προϋπολογισμός της εργολαβίας ανέρχεται σε 300.000,00 € με Φ.Π.Α. 23% .

Οι παρεμβάσεις αφορούν αποκατάσταση των φθαρμένων ασφαλτικών επιφανειών,  καθαρισμό τάφρων και οχετών, τοποθέτηση πινακίδων,  τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας οδού και  διαγράμμιση και εκτελούνται από τη διασταύρωση της 13ης εθνικής οδού (Κατερίνη- Άγιος Δημήτριος) –Βρύα-Ρητίνη-Ελατοχώρι-όρια νομού συνολικού μήκους περίπου 20 χλμ. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της παρούσας εργολαβίας, αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται απαραίτητες εργασίες διαγράμμισης για την αναβάθμιση των οδικών υποδομών της περιοχής.

Τα συνεργεία της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επιχειρούν βάση του τεχνικού προγράμματος και υπό την  εποπτεία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας και υλοποιούν παρεμβάσεις που σκοπό έχουν πρωτίστως τη βελτίωση των οδικών συνθηκών ασφαλείας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην Πιερία, συμβάλλοντας στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς όφελος της τοπικής οικονομίας.