Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Άποψη Νίκου Μακρίδη για τον "παραλογισμό" Φίλη

«Πάνω από 353.000 Έλληνες - ανάμεσά τους και οι πρόγονοί μου- σφαγιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν, αφήνοντας πίσω τους μία αναπτυγμένη εμπορικά περιοχή και μία ακμάζουσα πολιτισμικά κοινωνία.

Σ’ αυτή τη σκοτεινή σελίδα της Παγκόσμιας Ιστορίας καταγράφεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μια Ελλάδα που σβήστηκε βίαια και άδικα από τον χάρτη, που δάκρυσε, πόνεσε και μάτωσε όσο καμία άλλη. Που πίστευαν ότι υπόταξαν και ταπείνωσαν, αλλά τελικά δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της.
Ο Πόντος αποτελούσε, πατρίδα με ιστορία, παραδόσεις, ήθη, έθιμα και αξίες. Πηγή πνεύματος και πολιτισμού.


Αυτή η πατρίδα, είναι και θα παραμείνει, για πάντα αλησμόνητη. Αυτόν τον τόπο έχουμε χρέος να κρατάμε ζωντανό στη μνήμη και στις καρδιές μας. Την αγάπη που μετέφεραν οι παππούδες μας σε εμάς, την νεότερη γενιά Ελλήνων του Πόντου, αυτή την αγάπη οφείλουμε να μεταφέρουμε και εμείς στις μεταγενέστερες γενιές.

Όλοι εμείς, αντλώντας από τη δύναμη των Ποντίων, από το αίμα που χύθηκε, τον πόνο, τον ξεριζωμό, μπορούμε  να αντλήσουμε δύναμη και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, ζώντας έτσι σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και προοπτικής.

Πόντος – Μ. Ασία – Αν. Θράκη – Κωνσταντινούπολη – Β. Ήπειρος …. Γη  Ελληνική !»

Καλώ λοιπόν, τον Φίλη (γιατί αυτός που δεν σέβεται την Ιστορία κύριος δεν είναι)  να μαζέψει όλα αυτά που είπε και να παραιτηθεί. Να σεβαστεί όλους εκείνους τους ανθρώπους που σφαγιάστηκαν ανελέητα. Όλους εκείνους που πάλεψαν για να αναγνωριστεί επίσημα η γενοκτονία των Ποντίων και όλους εμάς που τιμούμε τους προγόνους μας. Είναι ανιστόρητος, επικίνδυνος και ανθέλλην. Αν η ιστορία αυτού του έθνους δεν του αρέσει μπορεί να μετακομίσει κάλλιστα και στην Τουρκία όπου επικρατεί αυτή η αντίληψη παίρνοντας και την Ρεπούση μαζί του. .Μακρίδης Νίκος
Επικεφαλής συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»-
Δημοτικός Σύμβουλος –

Πολιτευτής ΑΝΕΛ Πιερίας