Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ


Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε δύο σχολικές μονάδες Β΄ θμιας Εκπαίδευσης.
Αρχικά, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αλωνίων, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Ακολούθιησε ομιλία στους μαθητές του Σχολείου.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Αιγίνιο, όπου πραγματοποιήθηκε ανάλογη ομιλία στους μαθητές του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Αιγινίου.

Η συνάντηση αυτή φιλοξενήθηκε στην Ενοριακή Αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου. Τη συνάντηση συντόνισε ο Πρωτοπρ. Ηλίας Γκοτσίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγινίου.
Και στις δύο συναντήσεις με τους μαθητές και τους εκαπιδευτικούς των παραπάνω σχολείων, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μίλησε για το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, παρουσίασε φωτογραφίες και μοίρασε εποπτικό υλικό, με την ευκαιρία της επικείμενης Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Και στις δύο περιπτώσεις, μετά την παρουσίαση του Σεβασμιωτάτου, ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.