Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…


Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων καταγγέλλει στους γονείς των μαθητών των σχολείων της Πιερίας, την προκλητική και αυθαίρετη στάση μελών της διοίκησης του συλλόγου του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, οι οποίοι προσπαθούν να διαγράψουν από το ΔΣ ένα μέλος το οποίο πιστεύει ότι οι σύλλογοι πρέπει να είναι αγωνιστικοί, διεκδικητικοί και αλληλέγγυοι και όχι απλώς διοργανωτές εκδρομών και πάρτι.


Επικαλούμενοι άρθρο του καταστατικού περί παραβίασης αποφάσεων του ΔΣ, προχώρησαν ευθαρσώς σε πρόταση διαγραφής του μέλους από τη διοίκηση. Σημειωτέον  οτι σε καμία συνδικαλιστική διαδικασία, δεν προβλέπονται διαγραφές μελών από διοικήσεις, παρά μόνο από γενικές συνελεύσεις και επίσης οτι δεν υπήρχε λόγος διαγραφής. Ή μάλλον υπήρχε… Ιδού το έγκλημα του μέλους. Παρά το γεγονός οτι πρότασή του μέλους να στηρίξει ο σύλλογος την πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη πέρασε κατά πλειοψηφία,(5 υπέρ, 1 κατά), στη συνέχεια με ποικιλότροπες προσπάθειες, με κουβεντούλες εκτός διαδικασιών, και πάλι η πλειοψηφία ξεαποφάσισε και ανακάλεσε. Παρ’ όλα αυτά το μέλος δημοσίευσε την ανακοίνωση-αλληλεγγύης στους απεργούς, και επιπλέον έφερε τους αξιότιμους γονείς-μέλη της διοίκησης προ των ευθυνών τους, αποκαλύπτοντας τις τσαπατσούλικες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και υποβιβάζουν τη λειτουργία των οργάνων.

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί όμως να τεθεί πρόταση διαγραφής για έναν τέτοιο λόγο.
Η απάντηση δόθηκε στην τελευταία τους συνεδρίαση όταν ακούστηκε από μέλος της διοίκησης να στρέφεται εκβιαστικά προς τον πρόεδρο απαιτώντας τη διαγραφή του μέλους (μη γνωρίζοντας από συλλογικές διαδικασίες) επειδή θεώρησε ότι διακηρύττει τις θέσεις του Π.Α.ΜΕ.. (!) Φυσικά με κροκοδείλια δάκρυα και περίσσια ευαισθησία ο πρόεδρος κατέθεσε την πρόταση διαγραφής, κάνοντας στην μπάντα το ανώτερο όργανο το οποίο είναι η γενική συνέλευση. Δεν ζητήθηκε καν η γνώμη των γονιών και κηδεμόνων που ψήφισαν. Εκ των 6 παρόντων ψήφισαν 3 υπέρ και 3 κατά με την ψήφο του προέδρου να έχει διπλή ισχύ και να θεωρήσουν οτι τελικά το μέλος διεγράφη. Δεν λήφθηκε υπ’ όψιν ούτε καν η τοποθέτηση άλλου μέλους που προσπάθησε να επισημάνει οτι τα ΔΣ είναι αναρμόδια για θέματα διαγραφών μελών και τόνισε οτι αυτές οι διαδικασίες fast track με αποφάσεις και διαταγές, παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Καλούμε τις διοικήσεις των συλλόγων Γ&Κ του νομού καθώς επίσης την Ένωση Γονέων Κατερίνης, και την Α.Σ.Γ.Μ.Ε., να πάρουν θέση επί του θέματος και να πάψουν οι πραξικοπηματικές αποφάσεις εναντίον γονέων, οι οποίες και λειτουργούν ανασταλτικά στην επιθυμία των γονέων να συμμετάσχουν στους συλλόγους.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ