Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Ψηφιακή Ευρώπη: Η Έρευνα και η Καινοτομία ως κίνητρα για Επιχειρηματικότητα - Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ως προτεραιότητα της ΕΕ για ανάπτυξη»

Η Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Ανοιχτή Ενημερωτική Συζήτηση για την Καινοτομία και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, για τα Ψηφιακά και Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενίσχυση της Ανάπτυξης Θέσεων Εργασίας, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, στις 16:00, στο Makedonia Palace Hotel, στην Θεσσαλονίκη.


Το Διαδίκτυο και οι Ψηφιακές Τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο που ζούμε. Ωστόσο, τα πιθανά εμπόδια στην κατανόηση του κυβερνοχώρου, μπορεί να αποτρέπουν τους πολίτες της ΕΕ  από το να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες. Ομοίως εταιρίες και start-ups παραμένουν περιορισμένες, ενώ επιχειρήσεις και κυβερνήσεις δεν μπορούν να επωφεληθούν από τα ψηφιακά εργαλεία.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στην προετοιμασία της Ενιαίας Αγοράς των 28 μελών –κρατών για την Ψηφιακή Εποχή, καταρρίπτοντας τους αποτρεπτικούς παράγοντες και ενώνοντας τις 28 εθνικές αγορές σε μία. Αυτό μπορεί να εισφέρει 415 δισ. ευρώ τον χρόνο στην ευρωπαϊκή οικονομία και να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η ΕΕ έχει στο επίκεντρο την έρευνα και την καινοτομία, την εμπορικότητα ευρηματικών ιδεών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση θέσεων εργασίας, μέσα από την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.


Η πρόσκληση για την ενημερωτική εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές, νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν start-ups, σε νέους επιχειρηματίες, σε ερευνητές, σε ανέργους και σε ιδιοκτήτες Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κάθε τύπου.  Στην εκδήλωση κλήθηκαν και θα συμμετέχουν ως ομιλητές εκπρόσωποι φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, Εκπαιδευτικών, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων και Ιδιωτικών Πρωτοβουλιών, οι οποίοι εκτός από το πληροφοριακό υλικό που θα μοιραστούν με το ακροατήριο,  θα απαντήσουν σε ερωτήσεις. Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.