Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ: Το ΝΑΤΟ "γκριζάρει" το Αιγαίο


Η  συμφωνία Μέρκελ - Νταβούτογλου να ζητήσουν εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκο-συριακών συνόρων, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, συνιστά πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες, γιατί όχι απλά δεν απορρίπτει την παραπάνω εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αντίθετα καταθέτει και σχετικές προτάσεις, σήμερα και αύριο, στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας και σε κάθε περίπτωση παραμένει πιστή στο δόγμα  συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ.


Όπως τεράστιες και διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων, που μιλούν για δήθεν «ευρωπαϊκά σύνορα» τα οποία θα φυλάσσουν δυνάμεις και μηχανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με ανυπολόγιστους κινδύνους για το λαό.

Ο όρος που προβάλλει η τωρινή ελληνική κυβέρνηση, όπως και άλλα αστικά κόμματα, τάχα η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του Προσφυγικού να περιοριστεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, δεν αποτελεί παρά ένα ευχολόγιο, ή και ανυπόφορη υποκρισία, εφόσον είναι γνωστό πως το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Από κοντά και η ΕΕ.

Οι λαοί, λοιπόν, να επαγρυπνούν. ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά, αντίθετα, παράγοντες εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου, παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων που ανοίγουν πληγές συγκρούσεων με θύματα τους λαούς.

Στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τις αστικές τάξεις στο τιμόνι της εξουσίας, οι λαοί βρίσκονται σε μόνιμο κίνδυνο. Η ενίσχυση της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και στο κεφάλαιο αποτελεί για τους λαούς μονόδρομο.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ