Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τιμή στον Ανδρέα Μιχαήλ, τον σκηνοθέτη της «πιο όμορφης μέρας». Σχολεία της Κατερίνης τίμησαν τον Ανδρέα Μιχαήλ, τον σκηνοθέτη της “Πιο όμορφης μέρας”

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗΣ: Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ!

Δυο ακόμη βραβεία απονεμήθηκαν στον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Ανδρέας Μιχαήλ. Πρόκειται για βραβεία που παρέλαβε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης αλλά και από την καθηγήτρια Αιμιλία Ζαχαριάδου, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο δύο θεατρικών παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.


Παραστάσεις για σχολεία της Κατερίνης
Εκείνη τη μέρα, εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Κατερίνης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Η πιο όμορφη μέρα», έργο που έγραψε ο Κύπριος Φάνος Ναθαναήλ και σκηνοθέτησε ο Κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ, ο οποίος τα τελευταία 18 χρόνια ζει, δραστηριοποιείται και προσφέρει θεατρική παιδεία και πολιτισμό στην Κατερίνη και ευρύτερα στην Πιερία, αλλά όχι μόνο.

Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ενθουσίασαν και συγκίνησαν με την παράστασή τους και απέσπασαν το πιο όμορφο χειροκρότημα, το χειροκρότημα των παιδιών. «Άνθρωπος που δίνει χωρίς να ζητάει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης Αντώνη Καλλιφατίδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε με ιδιαίτερο τρόπο στο πρόσωπο του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, στην προσφορά του στον πολιτισμό και στην παιδεία της πόλης.
Το «παρών» έδωσε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη θεατρική παράσταση.

«Η πιο όμορφη μέρα»
«Η πιο όμορφη μέρα» που άρχισε να παρουσιάζεται από το 2015 και συνεχίζεται και τη νέα χρονιά, εμφανίζεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού (1955 – 1959).

Μετά τις παραστάσεις του 2015 και ύστερα από τις παραστάσεις που δόθηκαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης καθώς και έπειτα από τις τέσσερις πρωινές παραστάσεις σε σχολεία της Κατερίνης το διήμερο 28/1 και 29/1, αλλά και τη γενική παράσταση που δόθηκε στις 31/1/2016 στην «Εκάβη» κατ’ απαίτηση του κοινού, η «πιο όμορφη μέρα» ανέβηκε ξανά στις 9/2 για σχολεία της Κατερίνης.
Αυτές οι θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιούνται από τον Σύλλογο Κυπρίων Ν.Πιερίας «Ο Ευαγόρας» και από το Θεατρικό Εργαστήρι «Αυλαία», έχουν δε τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ 1955 – 1959 (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) καθώς και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.).


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ανδρέας Μιχαήλ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Βασίλης Αγγελής (Δημήτρης)
Ελένη Πάτσιου (Στέλλα 1)
Αγγελική Λευθεριώτη (Στέλλα 2)
Νίκος Ραφαηλίδης (Πέτρος)
Γιώτα Ευαγγελοπούλου (Παντελίτσα)
Χρήστος Δέλλας (Πάτρικ)
Αντώνης Ηλιάδης (Οδυσσέας)
Γιώργος Ραφαηλίδης (Χρήστος)
Φίλιππος Κυριτσιόπουλος (Βρετανός Αξιωματικός)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνικά: Νίκος Τσακιρίδης – Νίκος Κωτίδης – Χρήστος Δέλλας
Ήχος – Φως: Αδελφοί Κοκκινίδη
Φωτογραφία: Μιχάλης Κανταρτζής (www.pierikialithia.gr) – Ανδρέας Γαλανός

Ηχητικά special effects και remix: Γιώργος Παπαδόπουλος