Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΠΕ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες-φοι,
οι αλλαγές στους πίνακες αναπληρωτών που επέρχονται είναι στην     πραγματικότητα άλλο ένα βήμα προς τα αδιέξοδα που διατηρεί η πολιτική της αδιοριστίας σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών. Η κυβέρνηση καταργεί την προϋπηρεσία χιλιάδων συναδέλφων μας που γύριζαν την Ελλάδα με τη βαλίτσα στο χέρι.
Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν αλλάζουν μόνο τον τρόπο διορισμού! Προετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις!


Πετάνε χιλιάδες συναδέλφους έξω από τα σχολεία!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στα μέτρα που εντάσσονται στο συνολικό αντιλαϊκό πακέτο των αναδιαρθρώσεων που - με πυρήνα το Ασφαλιστικό - έρχεται σε λίγο στη Βουλή.
Η ΔΟΕ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 21/4 στις 12:00. Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων η ΔΟΕ κηρύττει 3ωρη στάση εργασίας (11.00π.μ.-2.00μ.μ.) την Πέμπτη 21/4. Ο ΣΕΠΕ Πιερίας  συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη. Για την διευκόλυνση των συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κηρύττει διευκολυντική στάση εργασίας  από τις 8:00 μέχρι και τις 11:00.
 Όλο το επόμενο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για συμμετοχή σε νέες κινητοποιήσεις για τα εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου που διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα.


Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε:
•        Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση
•        Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα
•        Κατάργηση του Ν.3848/10.
•        Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση
•        Δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό
•        Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών με αναλογία 1:15
•        Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.
•        Απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών στα νηπιαγωγεία που διαλύουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν νηπιαγωγεία.

Επίσης, την Τετάρτη 20/4 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική  Συνέλευση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για να συζητηθούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας  στην εκπαίδευση.

  Ο Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας



Βασίλης  Λάμπρου                                    Μαρία Μπαχλιτζανάκη