Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Σε αυστηρό τόνο κινήθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ, αλλά και τη συνολική εικόνα των  εσωκομματικών διαδικασιών, οι αντιδράσεις των ΟΝΝΕΔιτών της Πιερίας του πρώην Προέδρου Ευθύμιου Τσίρκου και του προσφάτως εκλεγμένου Προέδρου ΟΝΝΕΔ Πιερίας Βασίλη Καραγιάννη.


Παράλληλα με την ανοιχτή επιστολή του Βασίλη Καραγιάννη προς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου κατακεραυνώνει τις παλιές πρακτικές, την εμπλοκή  «παραγόντων» στις διαδικασίες και τη δράση των τοπικών οργανώσεων, ζητώντας παράλληλα την αναγνώριση της τίμιας, καθαρής και παραγωγικής δράσης της Οργάνωσης της Πιερίας, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Ευθύμης Τσίρκος δημοσίευε με αφορμή τις αντιδράσεις για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, τοποθέτησή του εκφράζοντας την πικρία του με αιχμές για πολλούς αποδέκτες κυρίως εντός νεολαίας, αναφέροντας:
«Θλίψη... Για τους άσχετους κανίβαλους που κριτικάρουν από τον καναπέ και ποτέ δεν κατάφεραν να ασχοληθούν πραγματικά με την Παράταξη και να παλέψουν μέσα σε αυτή και μέσα από αυτή. Για τους χειροκροτητές του Λάκη που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και επιδιώκουν αποσταθεροποίηση των νέων, ριζοσπατικών ηγεσιών σε νεολαία και κόμμα. Για τους υποκριτές "παρθένους" νέους που λυγίζουν σε δυσκολίες και απειλές και αποφεύγουν κάθε ευθύνη.»



Ανοιχτή επιστολή Προέδρου ΟΝΝΕΔ Πιερίας κ. Βασίλη Καραγιάννη στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη‏

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Καταρχάς συγχαρητήρια για την εκλογή σας! Μέσα στο γενικότερο  κλίμα της απαξίωσης που επικρατεί, πιστεύω βαθύτατα ότι η λύση μπορεί να είναι μόνο πολιτική. Και αυτή θα έρθει μέσα από τη συμμετοχή, την επικράτηση της λογικής και την ισοπέδωση του λαϊκισμού.
Πρόσφατα στις εσωκομματικές διαδικασίες της ΟΝΝΕΔ συμμετείχαμε εγώ μαζί με πολλούς άλλους νέους ανθρώπους,  που μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες, στις εκλογές ΔΗΜΤΟ, Προέδρου και συνέδρων της ΟΝΝΕΔ στην Ν.Ε. Πιερίας.
Στις παραπάνω εκλέχθηκα πρόεδρος της Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Πιερίας. Η σημερινή  ΟΝΝΕΔ Πιερίας ξεκίνησε πριν ορισμένα έτη  και έφτασε το 2016 να  αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και να απομονώσει παλιές πρακτικές στην Πιερία.
Πρακτικές όπως γραφεία που ελέγχονταν  από τοπικούς παράγοντες, συναλλαγές και εξαρτήσεις. Και με μεγάλη μας ικανοποίηση στις 03/04/2016 προσήλθαν στις κάλπες, σε μία άκρως δημοκρατική διαδικασία, σχεδόν 500 νέοι της Πιερίας για να συμμετέχουν σε μια πραγματική ενίσχυση των τοπικών οργανώσεών μας και να επιβραβεύσουν αυτές τις προσπάθειες και τη δράση μας.
Σε μία εποχή που η πλειοψηφία των πολιτών και κυρίως οι νέοι έχουν αποστραφεί  την πολιτική και τη συμμετοχή στα κοινά. Τις διαδικασίες μπορούν να επιβεβαιώσουν τα πρακτικά που σας επισυνάπτω αλλά και όλοι οι υποψήφιοι των διαδικασιών της ΝΔ καθώς οι διαδικασίες διεξήχθησαν παράλληλα και στους ίδιους χώρους.
Μέσα σε ένα κλίμα παραινέσεων να μην γίνουν εκλογές και να υπάρχουν συμφωνίες για τις θέσεις, εμείς πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας, της εντιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αλήθειας αρνηθήκαμε κάθε συμβιβασμό κυρίως διότι θεωρούμε τις ιδέες και τις αξίες μας αδιαπραγμάτευτες αλλά και γιατί επιθυμούσαμε να καταγραφούν  οι αγώνες, οι θυσίες και οι δράσεις που έχουμε κάνει για την παράταξη.
Μάλιστα είναι τουλάχιστον υποκριτικό να παρακολουθούμε ανθρώπους που μας πρότειναν συμφωνίες, σήμερα να εμφανίζονται επικριτές των πάντων και να επιζητούν την κάθαρση.
Σχετικά με το 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, επιβεβαιώνω ότι ως σύνεδροι της Πιερίας συμμετείχαμε με ομιλίες, κατάθεση ψηφίσματος παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των ομιλητών και παραμείναμε στο χώρο μέχρι αργά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Παράλληλα όμως με τις τοπικές εκλογές της ΟΝΝΕΔ διεξήχθησαν και οι τοπικές εκλογές της ΝΔ. Ακόμα και σε αυτές παρακολουθήσαμε να κατευθύνουν και να εμπλέκονται στις διαδικασίες τοπικοί «παράγοντες» εκλεγμένοι και μη. «Παράγοντες» οι οποίοι μέσω απειλών και προτάσεων συναλλαγής επιχείρησαν να ελέγξουν και τους νέους της Πιερίας.
Τονίζαμε προς κάθε κατεύθυνση την έντονη ενόχληση μας, ότι ο λόγος που αρθρώνεται δεν είναι πολιτικός και ότι οι παρεμβάσεις που εισπράτταμε γινόντουσαν με όρους συναλλαγής. Και σε αυτούς όμως πιστοί στις αρχές μας, αλλά και σεβόμενοι τους ίδιους μας τους εαυτούς δεν υποκύψαμε. Πόσο αξιοκρατικό να συμμετέχουν και να εκπροσωπούν την Πιερία στο συνέδριο στελέχη που προέκυψαν πιθανώς από κατευθυνόμενες διαδικασίες και όχι οι ΟΝΝΕΔίτες της Πιερίας που προέκυψαν από υγιείς και άκρως δημοκρατικές διαδικασίες;
Το ερώτημα είναι ρητορικό. Αναλογιστείτε όμως την εικόνα που θα χαραχθεί σε εμάς τους νέους της Πιερίας όταν για ακόμη μια φορά λειτουργώντας έντιμα, δούμε το παλαιοκομματικό και τους μηχανισμούς να εκπροσωπούν τον τόπο μας.
Η ΟΝΝΕΔ Πιερίας τίθεται ξεκάθαρα  υπέρμαχη στην επανίδρυση του κόμματος, τον αφανισμό των μηχανισμών και στην εξέλιξη της παράταξης σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό. Θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων  στην επανάσταση της λογικής που επιβάλλεται να επέλθει. Προς αυτή την κατεύθυνση έχετε την πλήρη συμπαράστασή μας!
Τίθεται όμως πλέον, ζήτημα αξιοπρέπειας απέναντι στους 500 νέους που προσήλθαν στις κάλπες και στους ηλικιακά νεότερους  οννεδίτες της Πιερίας οι οποίοι έχουν ριζοσπαστικές απόψεις, δεν συμβιβάζονται, αποτάσσονται καθετί παλαιοκομματικό και μας δίνουν  ώθηση να συνεχίζουμε τους αγώνες προσηλωμένοι στις αρχές μας.
Τελικά η απόφαση που θα πάρετε θα δείξει το πώς αντιμετωπίζετε τη δική μας γενιά. Την υγιώς σκεπτόμενη γενιά που κληρονόμησε όλα τα λάθη της μεταπολίτευσης  και που εκ των πραγμάτων θα εργάζεται και θα παράγει τις επόμενες δεκαετίες ώστε να βγάλει την πατρίδα μας από το τέλμα στο οποίο οδηγήθηκε.
Με εκτίμηση,
Καραγιάννης Βασίλειος
Πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Πιερίας
Ειδικευόμενος ιατρός  μαιευτικής γυναικολογίας
Εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

στον Παννελήνιο Ιατρικο Σύλλογο