Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ ΜΕΪΜΑΡΗ

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ ΜΕΪΜΑΡΗ
Την Κυριακή 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη του Ιγνάτιου Μεϊμάρη, ιδρυτή του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για Εκπαιδευτική  και Οικονομική Ανάπτυξη και η οποία συνδιοργανώθηκε από το 19ο Δημοτικό Σχολείο και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Το θέμα της ήταν :
"Το παιδί σου στην δύσκολη εποχή μας: Οι καλύτερες πρακτικές για την ασφάλειά του"


Τι επισήμανε ο ομιλητής:


 Για να σχηματίσει ο γονιός ένα σύνολο κανόνων ασφάλειας  για την ζωή του παιδιού του, τόσο στον πραγματικό όσο και στον διαδικτυακό κόσμο θα πρέπει πρώτιστα να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας εκ μέρους του παιδιού, ώστε αυτό με την σειρά του στη συνέχεια, να δίνει περισσότερο βάρος στη γνώμη και άποψη του γονιού του παρά σε άλλους πολύ ισχυρούς παράγοντες που καραδοκούν να εκμεταλλευτούν την απειρία ή αδυναμία του.

Για αυτό απαραίτητα χρειάζεται στενή επαφή και υπομονή με το παιδί, ενθάρρυνση και επιβράβευση για κάθε θετικό που παρουσιάζει η παιδική ψυχή. Να υπάρξει βοήθεια στο παιδί να δει τα δυνατά του σημεία και την κλίση του στο μέλλον. Μεγάλη επιρροή επίσης στο παιδί, έχει η σχέση του ζευγαριού και η ασφάλεια σταθερότητας που πηγάζει από την σχέση αυτή. H ειλικρίνεια είναι σημαντική για να έχει την δυνατότητα και την ελευθερία το παιδί  να μιλά για ότι συμβαίνει στη ζωή του και για να μπορεί να συμμερίζεται τον εσωτερικό του κόσμο με τον γονιό του.
Στο τέλος της ομιλίας το  19ο Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων τίμησε τον κ. Ιγνάτιο Μεϊμάρη  για την πολύπλευρη, αδιάκοπη και ουσιαστική προσφορά του στην κοινωνία, την παιδεία και την ανάπτυξη με μία αναμνηστική πλακέτα.


19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης