Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος - 5 Ιουνίου στο Κέντρο Ενημέρωσης Δέλτα Αξιού στη Χαλάστρα

Με μία χαρούμενη γιορτή για τα παιδιά θα γιορταστεί η 5η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα.

Από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια, προκειμένου να μάθουν για το πολύτιμο περιβάλλον μας διασκεδάζοντας.

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά, κηπουρικής για παιδιά, καθώς και σε κινητικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον. 


Θα μάθουν παίζοντας για τους όρους της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με τη φύση. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν φορείς όπως το ΚΠΕ Ολύμπου και το ΚΠΕ Κορδελιού, περιβαλλοντικές οργανώσεις (Δράση για την Άγρια Ζωή και Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008), αλλά και μεμονωμένοι εκπαιδευτές, εξειδικευμένοι σε εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες στη γιορτή –μικροί και μεγάλοι- θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην νέα ενημερωτική έκθεση που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, και να παρακολουθήσουν στην αίθουσα προβολών την ταινία ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού.

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΙΕΡΙΑ 2008

Ένωση Πολιτών
Αγίας Λαύρας 14, 601 00 Κατερίνη
Τηλ.: 2351033535
Tηλ. Προέδρου: 6946967552
Διεύθυνση E-mail: fp2008@freemail.gr, geper08@gmail.com
Ιστότοπος: www.fp08.eu


Συμμετοχή σε εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, 10:00-14:00
στο Κέντρο Ενημέρωσης Δέλτα Αξιού – στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

Σας ενημερώνουμε ότι ή Ένωσή μας θα συμμετάσχει στην εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος που οργανώνεται στο Κέντρο Ενημέρωσης του Δέλτα Αξιού από τον Φορέα Διαχείρισης των Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως στα παιδιά και περιλαμβάνει εργαστήρια χειροτεχνίας, κατασκευών κ.ά, περιβαλλοντικά παιχνίδια αλλά και περιήγηση στις εκθέσεις του Κέντρου και προβολή ντοκυμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού.

Περισσότερα σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στην Ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης του Αξιού.

Για οδηγίες πρόσβασης από τους χάρτες της Google πατήστε εδώ.(Για να φθάσουμε στο Κέντρο πηγαίνοντας από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη από την Εθνική οδό βγαίνουμε από τον κόμβο των Νέων Μαλγάρων, περνάμε μέσα από τα Μάλγαρα και τα Κύμινα και κατευθυνόμαστε στη Χαλάστρα όπου ακολουθούμε τις πινακίδες για το Κέντρο Ενημέρωσης).


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή τη συμμετοχή μας στην παραπάνω εκδήλωση, καλούμε όσους φίλους και μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδρομή στη Χαλάστρα την Κυριακή 5 Ιουνίου (με Ι.Χ. αυτοκίνητα). Μπορούμε, επίσης, όσοι επιθυμούμε, να γευματίσουμε όλοι μαζί σε τοπική ταβέρνα. Όσοι συμφωνούν με την πρόταση, παρακαλούμε να μας ενημερώσουν απευθυνόμενοι στα μέλη του Δ.Σ.:

Γιώργο Περδίκη, τηλ. 6946967552,
Δημ. Μαυροειδή, τηλ. 6977749252 και
Γιώργο Τούλη, τηλ. 6974840495


Για το Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτών «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Περδίκης