Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΣΥΒΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ

Ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΣΥΒΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ
Μια ξεχωριστή και συγκινητική εκδήλωση επιφύλαξαν οι δάσκαλοι και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας, στο συγγραφέα Θάνο Κόσυβα, ο οποίος κατάγεται από την Καρίτσα Πιερίας, στην παρουσίαση του πρώτου του παιδικού βιβλίου, με τίτλο «Βούλα, η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν είχε βούλες» από τις εκδόσεις Αλέξανδρος.


Στο σχολείο του χωριού που φοίτησε και ο ίδιος ο συγγραφέας, σε έναν χώρο γεμάτο ευχάριστες αναμνήσεις για τον ίδιο, τον υποδέχτηκαν με πολύ αγάπη πλήθος κόσμου και μικρά παιδιά που κατέκλυσαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Πλημμύρισε η αίθουσα με χαρούμενες φωνές και χαμογελαστά πρόσωπα, πρόσωπα φίλων, παλιών συμμαθητών και συγχωριανών με τα υπέροχα παιδιά τους.

Γα τον ίδιο, το έργο του και το βιβλίο του μίλησαν ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας και η δασκάλα Ράνια Κοντοκώστα, με την υπέροχη προσέγγιση της για τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του βιβλίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας εξέπληξαν ευχάριστα με τη δημιουργική τους φαντασία, τις πολύ όμορφες ζωγραφιές τους, τα τραγούδια τους, τη χορωδία, το βίντεο και ένα εκπληκτικό διαδραστικό τηλεπαιχνίδι που ετοίμασαν για τη «Βούλα» υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους.
 Το κορυφαίο όλων ήταν ένα ραπ τραγούδι που έγραψε η Στ΄ τάξη μαζί με τη δασκάλα τους Κική Σαμσούρη και τραγούδησαν τα παιδιά ραπάροντας σαν γνήσιοι ράπερ..!!!

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους δασκάλους που ασχολήθηκαν και κουράστηκαν για να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μηνύματα της διαφορετικότητας, φιλίας και αυτοπεποίθησης που θέλει να περάσει το βιβλίο στα παιδιά. Και ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στα παιδιά που ασχολήθηκαν δημιουργικά και πραγματικά το βίωσαν και χάρηκαν όλοι μια υπέροχη εκδήλωση!

Ο συγγραφέας μίλησε, φανερά συγκινημένος, για το βιβλίο του και τα διδακτικά μηνύματα του και ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους και τον εκδότη του βιβλίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου κ. Φόλιος Διονύσιος και κ. Καλαϊτζής Σάκης, και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Βροντούς κ. Κορινιώτης Δημήτρης καθώς και ο συνεργάτης και εκπρόσωπος των εκδόσεων Αλέξανδρος κ. Ζαχαρούδης Κώστας.

Κλείνουμε με ένα απόσπασμα του βιβλίου:

«Αυτό που έχει σημασία είναι να μας αγαπάνε και να μας υπολογίζουν γι’ αυτό που είμαστε, για τη διαφορετικότητά μας. Αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι. Πρέπει πρώτα να πιστέψουμε εμείς στον εαυτό μας… Γιατί ο καθένας μας, έτσι κι αλλιώς, είναι από μόνος του διαφορετικός!»
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ