Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Δήλωση - Καταγγελία για SM Καρυπίδης


Ως εκπρόσωποι το Σωματείου Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Πιερίας (ΣΕΕΠΥ), δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους δοκιμαζόμενους των τελευταίων 10 μηνών, απλήρωτους συναδέλφους εργαζόμενους των S/M Καρυπίδης και καταγγέλλουμε την εταιρία S/M Καρυπίδης για την απαράδεκτη συμπεριφορά της έναντι των εργαζομένων της.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν και να μην πάρουν βιαστικές αποφάσεις, στις εκβιαστικές πιέσεις και απαιτήσεις της εταιρίας S/M Καρυπίδης και της εταιρίας S/M Marketin, για μείωση 50% των δεδουλευμένων και μετατροπή της σύμβασης σε ατομική με μείωση 20%. Τους καλούμε να συσπειρωθούνε γύρω από τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα και να πάρουν κοινές αποφάσεις με γνώμονα το δικό τους κοινό συμφέρον, το συμφέρον των μελλοντικών εργαζόμενων και το συμφέρον των παιδιών τους. Δεν χρωστάμε σε κανέναν! Αντιθέτως μας χρωστάνε και μάλιστα πάρα πολλά!

Κατανοούμε απολύτως την ανάγκη τους για επιβίωση και το φόβο της ανεργίας, που τους κάνει έστω και να σκέφτονται μια τέτοιου είδους συμφωνία. Μια συμφωνία που σε καμία περίπτωση ούτε εξασφαλίζει ούτε εγγυάται ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας μετά την υπογραφή της. Από την άλλη όμως ας αναλογιστούμε όλοι, πως οι αγώνες και οι νίκες θέλουνε θυσίες και επιμονή. Είναι κρίμα μετά από αγώνα τόσων μηνών οι εργαζόμενοι να υπογράψουν την χυδαία πρόταση της εταιρίας Καρυπίδης, η οποία δεν έχει άλλο σκοπό από το να μειώσει το μελλοντικό κόστος του εργατικού δυναμικού ώστε να «περισσεύουν» περισσότερα για τον εργοδότη.

Καλούμε τους βουλευτές Πιερίας να πάρουν θέση, και την κυβέρνηση στο σύνολο της ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βάλει ένα φραγμό και ένα τέλος στο πλιάτσικο που κάνουν ορισμένοι «επιχειρηματίες» σε βάρος των ανθρώπων του μόχθου των ανθρώπων που συνεχίζουν να έχουν στην πλάτη τους τα βάρη της οικονομικής κρίσης της χώρας. Να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα , να επαναφέρει, όπως είχε υποσχεθεί, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να καταργήσει όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους.

Οι μειωμένοι ή μάλλον ακρωτηριασμένοι μισθοί των ιδιωτικών υπαλλήλων δε θα μειώσουν το χρέος της χώρας. Θα αυξήσουν απλώς τα κέρδη των λίγων.

Γιαμούζης Τάσος Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Ε.Ε.Π.Υ. Πιερίας
Γραβάνη θεοδώρα Γ. Γραμματέας Δ.Σ. Σ.Ε.Ε.Π.Υ. Πιερίας