Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ε.Ο.Σ. ΠΕΤΡΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ε.Ο.Σ. ΠΕΤΡΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Την Δευτέρα 02/01/2017 ξεκινώντας την νέα χρονιά επισκεφθήκαμε το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου για βόλτα και καφέ στο σαλέ, έγινε επίδειξη χρήσης κραμπόν-πιολέ και μικρή πεζοπορία στο χιόνι , στην συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου διασκέδασαν στο χιόνι κάνοντας έλκηθρο.


Την Κυριακή 15/01/2017 και μετά από αρκετά χρόνια είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου , ακόμα και αυτοί που δεν είχαν καμία επαφή με το συγκεκριμένο άθλημα είχαν μια αξέχαστη εμπειρία.

Το μάθημα σκι πραγματοποιήθηκε με την άφιξή μας στο χιονοδρομικό κέντρο και για περίπου 2 ώρες , ακολούθησε ανάβαση με τα λιφτ στην κορυφή και κατάβαση από την περιφερειακή πίστα , όσοι επιθυμούσαν εξασκήθηκαν στο αγαπημένο σπορ "καφέ στο Σαλέ" .

Την Κυριακή 22/01/2017 πραγματοποιήθηκε ανάβαση προς το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας Ολύμπου , το χιόνι πολύ 80 εκατοστά στη θέση Γκορτσιά με τα αυτοκίνητα να μην μπορούν να ανεβούν πέραν του καταφύγιου Σταυρός ( Δημήτριος Μπουντόλας ) , η ανάβαση έφτασε μέχρι λίγο πιο πάνω απ’ την Γκορτσιά όπου και για λόγους ασφαλείας της ομάδας επιστρέψαμε στο καταφύγιο Σταύρος , στην διαδρομή όμως ο χιονισμένος Όλυμπος μας χάρισε εκπληκτικά πλάνα και ομορφιές.

Την Κυριακή 29/01/2017 ο ΕΟΣ Πέτρας Πιερίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα , η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πέτρα Ολύμπου στην ταβέρνα "Ολύμπου Γεύσεις" , κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Συλλόγου για το τρέχον έτος και ενημέρωση σε ορειβατικά θέματα.

Πριν την κοπή πραγματοποιήθηκε εύκολη πορεία, με τόπο συνάντησης την Πέτρα, από την Μπάρα εώς το Σόπατο , η πορεία ήταν σε χιονισμένο τοπίο και καλύπτει μέρος του παλιού μονοπατιού που συνέδεε τον Κοκκινοπηλό με την Κατερίνη.

Ευχαριστούμε τα ζαχαροπλαστεία Μάρκος για την προσφορά της βασιλόπιτας και το κατάστημα 55 Peaks στο Λιτόχωρο και τον υπεύθυνο Κο Λιόντα Γρηγόρη για τα δώρα που προσέφερε για τα τυχερά μέλη του Συλλόγου.