Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Παραδοσιακή μουσική πανδαισία στη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Παραδοσιακή μουσική πανδαισία στη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Mια ξεχωριστή συναυλία του τμήματος παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω», είχαν την τύχη να απολαύσουν το απόγευμα της Τρίτης, οι φίλοι της μουσικής στον Άγιο Φώτιο. Η συναυλία με τίτλο «Ιχνηλατώντας τους ήχους της πόλης μας» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φώτια 2017».


Τη μουσική εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Σχολής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε μαθητής με την ενασχόλησή του με την μουσική.

Καλλιτέχνες που τιμούν τις ρίζες τους ταξίδεψαν το κοινό σε σύγχρονα μουσικά μονοπάτια της γνήσιας παραδοσιακής μουσικής, σε παραδοσιακούς ήχους που επιμελήθηκαν με πολύ αγάπη και μεράκι. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων, ερμηνειών και παραδοσιακών τραγουδιών.


Στη συναυλία συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά) οι καλλιτέχνες: Γκίκα Χρυσάνθη, Γκούνας Γεώργιος, Γραίκος Αθανάσιος, Γραίκος Ιωάννης, Ζαχούλης Ζαχαρίας, Καμπουρίδου Στέλλα, Κατσαβός Κυριάκος, Λυμπανοβνός Θωμάς, Σαρηγιαννίδης Ηλίας, Σιδηρόπουλος Νικόλαος, Τουρνάς Παναγιώτης, Χρυσόπουλος Δημήτρης.

Τα «Φώτια» συνεχίζονται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Φωτίου, με την προβολή της εξαιρετικής και βραβευμένης ρωσικής ταινίας «Το νησί».