Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-Παράρτημα Πιερίας "οι Ολυμπιάδες". Δήλωση για την γιορτή των δικαιωμάτων της γυναίκας 08/03/2017

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, Παράρτημα Πιερίας "οι Ολυμπιάδες"κα Φωτεινή Φλογέρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών Παράρτημα Πιερίας "οι Ολυμπιάδες" απευθύνει χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που έχουν το προνόμιο αλλά και το βάρος της ευθύνης των πολλαπλών τους ρόλων από τους πλέον παραδοσιακούς της μητέρας και συζύγου έως τους πιο σύγχρονους της πολυάσχολης επαγγελματία και επιστήμονα. Η Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, κυρίως όμως είναι ημέρα αφύπνισης και δίκαιων διεκδικήσεων και αγώνων. Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία θέματα όπως η ανεργία και η άνιση μισθολογική μεταχείριση, το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης της εργαζόμενης μητέρας και η περιορισμένη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων απαιτούν λύσεις. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην αυτοδιάθεση πρέπει να καταγραφούν πλέον ως αυτονόητα! Δεν τιμούν μια κοινωνία περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Όλες και όλοι μας, μέσα από την όποια θέση, πρέπει να περιφρουρήσουμε τις κατακτήσεις στα θέματα Ισότητας των δύο φύλων. Κυρίως όμως πρέπει να συνεχίσουμε και να επιτείνουμε τις προσπάθειες για ίσες ευκαιρίες και ισότιμη αντιμετώπιση των γυναικών, γιατί η πρόοδος τους είναι συνυφασμένη με την πρόοδο ολόκληρης της κοινωνίας.

-Η Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών Παράρτημα Πιερίας "οι Ολυμπιάδες"στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση στις 19 Μαρτίου στην Κατερίνη με θέμα «Πρωτοπόρες Γυναίκες στο Στίβο της Ζωής» με επίσημη προσκεκλημένη την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών καθ. Κ.α. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Όπως μας δήλωσε η κ.α. Φωτεινή Φλογέρα περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση καθώς και τις μελλοντικές δράσεις του παραρτήματος,θα ανακοινωθούν άμεσα από το διαδικτυακό και έντυπο τοπικό τύπο.