Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ Χρυσή Αυγή

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, η δημοτική αρχή του Δήμου Κατερίνης προκαλεί τη συλλογική μνήμη που αφορά τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η ναζιστική λαίλαπα μαζί με τους συνεργάτες της .


Η πρώτη φορά ήταν στην εκδήλωση μνήμης των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας από τους Γερμανούς κατακτητές στον Σ.Σ. Κατερίνης, με την προκλητική τήρηση του πρωτοκόλλου από την πλευρά του Δήμου που δεν δίστασε να καλέσει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής , που με τη σειρά του ενδύθηκε το πατριωτικό του προσωπείο. Το προσωπείο αυτό όμως δεν το χρειάζονται τα μέλη και οι φίλοι της Χρυσής Αυγής όταν φωτογραφίζονται μπροστά από σημαίες με σβάστικες ή όταν συναθροίζονται για να τραγουδήσουν όλοι μαζί το «deutschland uber alles» (Η Γερμανία πάνω από όλα) τον ύμνο των ΝΑΖΙ. Είναι οι στιγμές που στέκονται περήφανοι μπροστά στην ιδεολογική τους πατρίδα, τη ναζιστική Γερμανία.

Η δεύτερη φορά θα είναι την ερχόμενη Κυριακή, όπου υπόδικος και κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης φιλοξενείται ενδεδυμένος με την "προβιά" του συγγραφέα στην ΕΚΑΒΗ από τον Δήμο μας ,για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο. Αυτή τη φορά οι οπαδοί και νοσταλγοί αυτών που έκαιγαν τα βιβλία στη ναζιστική Γερμανία ,χρησιμοποιούν το Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης και με το προσωπείο του "λογοτέχνη" προσπαθούν να κάνουν πολιτική υπέρ των φρικτών ιδεών τους.

Καμία πρόφαση, καμία δικαιολογία για το ότι δε γνωρίζουμε ή δεν κατανοούμε πλέον τις προθέσεις , τις τακτικές και τους στόχους του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες και αυτή την φορά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και καμιά επίκληση πρωτοκόλλου .

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ