Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ο "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" προστατεύει και εκτρέφει τον ελληνικό ποιμενικό

Ο "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" προστατεύει και εκτρέφει τον ελληνικό ποιμενικό
Ο Ελληνικός Ποιμενικός σκύλος προστατεύει εδώ και αιώνες τα κοπάδια των ορεινών περιοχών της χώρας μας και δικαιωματικά σήμερα αποτελεί κομμάτι της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Είναι πολύτιμος γιατί είναι άριστα προσαρμοσμένος στις φυσικές συνθήκες του ορεινού ελλαδικού χώρου και αποτελεί πλέον έναν πολύτιμο και αναντικατάστατο φύλακα, ικανό να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις μεγάλων σαρκοφάγων, όπως η αρκούδα και ο λύκος.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο πλαίσιο της πρόληψης των ζημιών που προκαλούν οι αρκούδες και οι λύκοι στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο και θέλοντας να προστατεύσει την ελληνική φυλή σκύλων που κινδυνεύει με εξαφάνιση, εκτρέφει από το 1998 ελληνικούς ποιμενικούς και τους χορηγεί δωρεάν σε κτηνοτρόφους των οποίων τα κοπάδια βόσκουν σε ορεινές περιοχές που αποτελούν το βιότοπο των μεγάλων σαρκοφάγων ζώων. Το πρόγραμμα αναπαραγωγής υλοποιείται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Αετό Φλώρινας, που περιλαμβάνουν 10-12 χώρους διαμονής γεννητόρων, κοινό χώρο εξάσκησης των ζώων και χώρο εγκλιματισμού με παραγωγικά ζώα (πρόβατα, κατσίκια, αγελάδες). Κάθε χρόνο στο Κέντρο γεννιούνται περίπου 50 κουτάβια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Μελίνα Αυγερινού, τηλ. 23860 41500, mavgerinou@arcturos.gr