Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Λήξη εκδηλώσεων Κινηματογραφικής Λέσχης στον Ενιπέα

Λήξη εκδηλώσεων Κινηματογραφικής Λέσχης στον Ενιπέα
Με ένα ξεχωριστό live ολοκληρώθηκε εχθές Τετάρτη η τριήμερη στάση της Κινηματογραφικής Λέσχης στο Λιτόχωρο. Το φαράγγι του Ενιπέα και το φιλόξενο cafe-bar Spitaki γέμισαν πρόσφατα από εικόνες και ήχους των δημιουργιών του ντοκιμαντερίστα Άγγελου Κοβότσου.


Ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης έφερε στις αποσκευές του δύο πολυ-βραβευμένα σύγχρονα ντοκιμαντέρ, τα "Εncardia: η πέτρα που χορεύει" και "Stringless". Μέσα από τη δική του ματιά ταξιδέψαμε στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, γνωρίσαμε ανθρώπους, τραγούδια, αλλά και μια ολόκληρη κουλτούρα που ζει στο περιθώριο και παρ όλες τις δυσχέρειες δεν λέει να εξαφανιστεί. Mπήκαμε επίσης στα άδυτα των μελών μια γυναικείας μπάντας (Stringless) από τη Θεσσαλονίκη μέσα από μια τρυφερή και συγκινητική αφήγηση της ιστορίας τους.

Την τρίτη βραδιά, η λήξη του αφιερώματος στον Άγγελο Κοβότσο έγινε από τις ίδιες τις Stringless σε μια live εμφάνιση με πλήθος ακροατών. Η πολυφωνική μπάντα έκανε με τις χορδές τους τις καρδιές μας να αναπηδήσουν από τη μελωδία των ήχων και την αρμονία των φωνών τους.

Το κοινό της Πιερίας αγκάλιασε με την παρουσία του την πρωτότυπη τριήμερη εκδήλωση κι ο Άγγελος Κοβότσος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο masterclass που "παρέδωσε" με θέμα το ντοκιμαντέρ.

kin.les.katerinis@gmail.com