Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ Πιερίας.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ άρθρου 103 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Το αίτημα και ταυτόχρονα πρόταση στη συνταγματική αναθεώρηση, που αποφασίστηκε να κατατεθεί σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους.

Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».


Κατερίνη 8-2-19 
Η Ε.Γ. ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ 




ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - Ψήφισμα καταδίκης των δικαστικών διώξεων και των «αγροτοδικίων» που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών!

Το ΝΤ Πιερίας της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και των μπλόκων που έχουν στηθεί σε μια σειρά περιοχές σε όλη τη χώρα.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πρωτοφανείς συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και τω νέων αγροτοδικίων που εν ριπή οφθαλμού έστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν καλά – καλά στηθούν τα μπλόκα. Αυτές οι ενέργειες αποκαλύπτουν το πραγματικό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Είναι το ίδιο πρόσωπο που έδειξε στους απεργούς συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που διεκδικούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία, λίγες εβδομάδες πιο πριν στο Σύνταγμα, όταν τους έπνιξε στα χημικά, στην άγρια καταστολή, στέλνοντας τους στα νοσοκομεία.

Ο αγώνας των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας, όλων των εργαζομένων, μιας και η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινός. Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες καταστολής και ποινικοποίησηςδεν μας τρομοκρατούν δεν μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές για μια ζωή με δικαιώματα.

Κατερινη 8-2-19 
Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ