Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Η Γ΄ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ


Την Παρασκευή 20 Μαρτίου ημέρα κατά την οποία ψάλλεται η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος διάβασε την οικεία στάση των Χαιρετισμών ενώπιον της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Πέτρας.


Η θαυματουργή εικόνα προέρχεται από την ομώνυμη ιστορική Μονή του Ολύμπου και για λόγους ασφαλείας φυλάσσεται στο Παρεκκλήσιο Αποστόλου Βαρνάβα, εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κατερίνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχήθηκε υπέρ υγείας των ασθενούντων, δυνάμεως ιατρών και νοσηλευτών, επιστηριγμού των ακριτών μας, μονίμων κατοίκων, στρατιωτών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που φυλάσσουν τις σύγχρονες Θερμοπύλες του Ελληνισμού, παραμυθίας των θλιβομένων και φωτισμού όσων κατέχουν υπεύθυνες θέσεις.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Κίτρους προέτρεψε τους ιερείς να διαβάζουν καθημερινά την επίκαιρη «Ευχή διά τον κορονοϊόν», που συνέταξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.