Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Τελικά δεν ήταν ούτε... φασίστες, ούτε εθνικιστές

Τρεις αλλοδαποί (ο ένας με ελληνική υπηκοότητα) είναι σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες του εμπρησμού σε δομή εξυπηρέτησης αλλοδαπών στις 7 Μαρτίου στην Λέσβο.



➤ Το δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.


Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, υπόθεση εμπρησμού δομής εξυπηρέτησης αλλοδαπών, που έλαβε χώρα την 7η Μαρτίου στη Λέσβο.

Ταυτοποιήθηκαν, για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση (3) άτομα - δύο αλλοδαποί και ημεδαπός αλλοδαπής καταγωγής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού προέκυψε ότι, τα ταυτοποιηθέντα άτομα δρώντας από κοινού, προξένησαν πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις της προαναφερόμενης δομής, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου στην υπόθεση.


* Φωτογραφία από Sophie Janotta από το Pixabay