Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Παράταση για τεχνικούς ελέγχους και κάρτες καυσαερίων στα ΚΤΕΟ

Παράταση ισχύος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) και Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) που εκδίδονται από Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ ή εξουσιοδοτημένα, για το σκοπό αυτό, συνεργεία επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων οχημάτων.

Ενόψει των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Χώρα μας και σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής απόφασης αποφασίζονται συμπληρωματικά τα εξής:

Παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες η προβλεπόμενη ημερομηνία διενέργειας του (αρχικού) περιοδικού τεχνικού ελέγχου όλων των κατηγοριών οχημάτων, τα οποία ταξινομήθηκαν ως καινούργια στη Χώρα και καθίστανται υπόχρεα για αρχικό περιοδικό τεχνικό έλεγχο, η ημερομηνία του οποίου εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από Δευτέρα 16-3-2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, τα οποία ταξινομήθηκαν ως καινούργια και καθίστανται υπόχρεα για αρχικό περιοδικό τεχνικό έλεγχο, η ημερομηνία του οποίου εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από Δευτέρα 16-3-2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020, καθώς και τα φορτηγά και λεωφορεία που εισάγονται ως μεταχειρισμένα προκειμένου να αντικαταστήσουν οχήματα των παραπάνω κατηγοριών.
Παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες η διάρκεια ισχύος εκάστου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε) κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από Δευτέρα 16-3-2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται από τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες η διάρκεια ισχύος της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης της εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από Δευτέρα 16-3-2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, των οποίων η έκδοση των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) θα εξακολουθεί να πραγματοποιείται από τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο), ή τα εξουσιοδοτημένα για το σκοπό αυτό συνεργεία επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων οχημάτων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Όλοι οι ως άνω τεχνικοί έλεγχοι, καθώς και η έκδοση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) που λαμβάνουν χώρα εντός της περιόδου από 16-3-2020 έως και 30-4-2020, θα διεξάγονται στα Κ.Τ.Ε.Ο. κατόπιν ραντεβού (με προγενέστερη τηλεφωνική ή άλλη ηλεκτρονική, προς τούτο, επικοινωνία, όπως μέσω τηλεμοιοτυπίας ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των κατόχων των ανωτέρω οχημάτων), για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού.