Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μετά την υπογραφή του Γ΄Μνημονίου και τη διαδοχική ψήφιση από τη σημερινή κυβέρνηση και κατά περίπτωση και άλλων προηγούμενων πολιτικών δυνάμεων- των μέτρων και των εφαρμοστικών νόμων που τα συνοδεύουν, είναι σαφές ότι η οικονομία θα βυθιστεί σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και ο λαός μας θα υποστεί μεγαλύτερη φτωχοποίηση.
Η πολιτική της παράλογης υπερφορολόγησης, των υπέρογκων χαρατσιών, των μειώσεων των εισοδημάτων θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση κάτω από τον μανδύα των διαφημιζόμενων μεταρρυθμίσεων/απορρυθμίσεων της αγοράς και θα οδηγήσει μαθηματικά στην εξαφάνιση των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων που απέμειναν από την 6χρονη κρίση. Το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πλήγμα στο σύνολο της παραγωγικής, μεταποιητικής, εμπορικής και τουριστικής βάσης της χώρας με σημαντική επιδείνωση στα οικονομικά μεγέθη και στη δυνατότητα επιβίωσής μας. Είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε ξεκινώντας από την αυριανή κινητοποίηση.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί από την ΓΣΕΒΕΕ στην συγκέντρωση της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, που θα γίνει μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και ώρα 11.00.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

-Καμία αύξηση φορολογίας εισοδήματος και προκαταβολής φόρου στους ΕΒΕ.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

-Αφορολόγητο όριο 12.000€ για όλους.

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

-Καμία μείωση στις συντάξεις κύριες και επικουρικές. Όχι στην αύξηση ορίων

ηλικίας..

-Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

-Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον Ο.Α.Ε.Ε.

-Διευθέτηση δανείων και οφειλών με βάση τη δυνατότητα του οφειλέτη. Διαγραφή

σε όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν. Κανένας πλειστηριασμός α’

κατοικίας.

-Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας..


Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου