Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Σ.Ι.Υ.Ν.Π "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" & ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο δήμος Κατερίνης εξακολουθεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Μέχρι τώρα αρνιόταν να εφαρμόσει τις δύο εγκυκλίους του  υπουργείου εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, επικαλούμενος διάφορες  δικαιολογίες, όπως  συνηθίζουν οι δήμοι  που συμφωνούν με τις πολιτικές μερικής  απασχόλησης. Δικαιολογίες όπως ότι δεν  ήρθαν οι εγκύκλιοι, θα τις  πάρουμε και θα δούμε, κλπ. Ενώ εδώ και καιρό αρνείται να βάλει σε εφαρμογή  την εγκύκλιο που αφορά τους εργαζόμενους στην  αποκομιδή  των σκουπιδιών,  στην καθαρότητα, κλπ, η οποία αναφέρει για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, το  γάλα, τις φόρμες τα  γάντια, με  αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι σε μολυσματικές  ασθένειες και αυτοί  να σφυρίζουν αδιάφορα. Σήμερα  οι υπεύθυνοι του δήμου Κατερίνης  ανακάλυψαν  ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δικαιούνται οκτώ  μέρες αδεία και όχι δέκα.  Αλήθεια, ο δήμος  Κατερίνης  από πού αντλεί το  δικαίωμα  να  εμπαίζει τους εργαζομένους αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των δημοτών του;  


Οι ευθύνες του  Δήμου  Κατερίνης και των άλλων δήμων της Πιερίας όπως και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων  είναι τεράστιες  απέναντι στους  εργαζόμενους-δημότες τους. Οι πλειοψηφίες αυτές στηρίζουν  τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων που τσακίζουν  τους εργαζόμενους έχοντας  τζάμπα  εργατικό δυναμικό χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Τους  ρωτάμε!  Αυτοί μπορούν  να ζήσουν με 430, και  495 ευρώ; Μπορούν να δουλεύουν  στην αποκομιδή σκουπιδιών, στην καθαριότητα χωρίς μέτρα προστασίας; Μπορούν να δουλεύουν στο πράσινο, τους παιδικούς σταθμούς,  στις  διοικητικές υπηρεσίες, κλπ., χωρίς  να τηρείται το πενθήμερο, χωρίς υπερωρίες, χωρίς να έχουν δικαίωμα στην ανεργία μόλις τελειώσουν  τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας;
Δεν έχουμε καμία  αυταπάτη  τίνος  συμφέροντα  υπηρετούν  αυτοί οι δήμοι. Άλλωστε  ο κάθε  ένας,  κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια. Και οι πράξεις τους  δείχνουν καθημερινά ποιανού συμφέροντα  υπηρετούν.  Σίγουρα όχι των  εργαζομένων, κατ’ επέκταση των δημοτών τους. Οι δημότες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ απευθύνει    κάλεσμα  στα συνδικάτα, τα σωματεία, τον  Σύλλογο ` Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας να πάρουν  θέση! Να  καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές των δήμων σε βάρος των  συνάδελφων μας και να απαιτήσουν εδώ και τώρα  να εφαρμοστούν   οι εγκύκλιοι  χωρίς τερτίπια και περιστροφές.


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στα προγράμματα  κοινωφελούς εργασίας,
ψηλά  το κεφάλι!
 Αντισταθείτε στην  πολιτική της αθλιότητας. Οι  εργαζόμενοι  είναι  αυτοί που κρατάνε το δήμο στα πόδια του και μάλιστα χωρίς δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα!
Θυμηθείτε μέχρι χθες με τι πάθος οι δήμοι  αρνιόταν να σας δώσουν και αυτά  τα λίγα. Ο αγώνας του ταξικού κινήματος έφερε αποτέλεσμα.
Αυτόν το δρόμο μπορούν  να καταλάβουν οι εργοδοσία, άλλα και οι δήμοι  που  συντάσσονται με  τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου  που φτιάχνουν εργαζόμενους δούλους. Η   απάντηση  πρέπει να είναι αγώνας μαζικός, ταξικός, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
 Όλοι στην απεργία  την Πέμπτη  12 Νοέμβρη και στην  Απεργιακή Συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης 10.30πμ    
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’
Σωματειακή Επιτροπή  Εργαζομένων στα Προγράμματα  κοινωφελούς εργασίας (Αναλγησίας)

Τηλ. επικοινωνίας: 6937111270, 6976323079
e-mail: iprotoporia2008@gmail.com