Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας. Ημέρα μνήμης για τα θύματα τροχαίων

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της και τους φίλους του ποδηλάτου σε μια βόλτα μνήμης για τα θύματα τροχαίων. Στις 11:00 π.μ. δίνουμε ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας για μια βόλτα διαφορετική. Μια βόλτα που θα θυμίσει σε όλους εμάς ότι κάποιοι άνθρωποι έφυγαν άδικα από κοντά μας. Μετά το πέρας της βόλτας, θα προχωρήσουμε σε μια συμβολική δράση κατά της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.


Η τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων. Φέτος είναι η Κυριακή 15 Νοέμβρη. Ετησίως πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης για τα άτομα που έχουν χάσει την ζωή τους στην άσφαλτο σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια των ποδηλατών μετράει αναρίθμητα θύματα σε αυτή τη μαύρη λίστα.
Καθημερινά σχεδόν 3500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους και δεκάδες χιλιάδες τραυματίζονται. Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου για τα άτομα από 15 έως 29 ετών. Διανύουμε την Δεκαετία της Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020 με στόχο τη σωτηρία πέντε εκατομμυρίων ζωών.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας από την ημέρα της ίδρυσής της έχει θέσει μεταξύ άλλων ως βασική της προτεραιότητα την εξοικείωση πεζών και οδηγών με το ποδήλατο, αλλά και την αυστηρή τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, στον οποίο υπάγεται και το ποδήλατο. Οι χρήστες αυτού του εναλλακτικού μέσου μετακίνησης αυξάνονται καθημερινά στην πόλη μας. Η έλλειψη παιδείας και υποδομών τους καθιστά ευάλωτους σε ατυχήματα που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή τους.

Εκ του Δ.Σ.