Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας-Ψήφισμα για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

Η διαχρονική υποχρηματοδότηση από την πολιτεία των σχολικών επιτροπών έχει οξύνει τα προβλήματα στέγασης, συντήρησης και γενικότερα λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Νομού.
Τα προβλήματα αυτά ήταν, που έβγαλαν το προηγούμενο διάστημα τους μαθητές και τις μαθήτριες στους δρόμους, διεκδικώντας το σχολείο των σύγχρονων αναγκών τους, των ονείρων τους.
Ένα από τα σχολεία που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα είναι και το σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑ.Λ., προβλήματα που αφορούν τα διαφανή καλύμματα του κεντρικού κτιρίου, τα παράθυρα των αιθουσών, τις σωληνώσεις πυρόσβεσης, θέρμανσης και ύδρευσης, τη στεγανότητα των εργαστηριακών χώρων και του λεβητοστασίου, του οποίου η ανακατασκευή είναι άμεσης προτεραιότητας εξαιτίας του επερχόμενου χειμώνα. Προβλήματα που με ευθύνη του Δήμου παραμένουν άλυτα.



Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μαθητών και μαθητριών των σχολείων του Νομού μας, καταδικάζει τη δήλωση του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 5/11/2015 ότι, την ευθύνη για την τραγική κατάσταση του λεβητοστασίου φέρει ο Διευθυντής του σχολείου  και απαιτεί την άμεση επίλυση των προβλημάτων στέγασης, συντήρησης και λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.
Απαιτούμε άμεση χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις σχολικές επιτροπές και ούτε ένα ευρώ από τη τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών.


Το  Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ