Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Όπως και τότε, ούτε σήμερα έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε!


Του Ηλία Τσολακίδη

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Πριν 4 χρόνια διαμαρτυρηθήκαμε για τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν είχαν να το πληρώσουν και όταν η ΔΕΗ τους το έκοψε, εμείς τοξανασυνδέσαμε. Οργανώσαμε διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, σταθήκαμε αλληλέγγυοι στα υπερχρεωμένα  νοικοκυριά και πήγαμε«κόντρα στο ρεύμα» έχοντας στα πανιά μας τον αέρα του νομικού συμβούλου, ο οποίος τότε μας καλούσε να μην πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, ενώ σήμερααυτογελειοποιείται, εξαργυρώνοντας τους μικρούς ή μεγάλους αγώνες μας, κατά της πολιτικής των μνημονίων, με το σκληρό νόμισμα της βολευτικής καρέκλας.




Πριν 4 χρόνια κατακλύσαμε τις πλατείες και είχαμε το θάρρος να καλέσουμε την τοπική κοινωνία σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στην λαίλαπα ων μνημονίων και είχαμε την τόλμη να εμποδίσουμε τους κυβερνητικούς βουλευτές να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 16ης Οκτωβρίου.

Ανοίξαμε το κοινωνικό ιατρείο/φαρμακείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το 5ευρω στα νοσοκομεία και πιστέψαμε στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα καταργήσει τους νόμους  Ρέππα/Βορίδη, την ποινικοποίηση διαμαρτυρίας κατά των διοδίων, τους νόμους που απαγορεύουν τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» και πολλές άλλες δράσεις τις οποίες δεν είναι αναγκαίο να συνεχίσω την απαρίθμησή τους γιατί η τοπική κοινωνία τις γνωρίζει πολύ καλά.

Φίλες και φίλοι, όπως και τότε, ούτε σήμερα έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε!!! Πρέπει να συνεχίσουμε τους αγώνες μας και να μπούμε μπροστά, όπως και στο παρελθόν, αναζητώντας την κοινωνική πολιτική απελευθέρωση που ενώνει.

Με ευκαιρία την απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, σας καλώ να οργανώσουμε τη δική μας συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση γράφοντας σε ένα μεγάλο πανόΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Αντισταθείτε στον φασουλή μικροπολιτικό, κατεργαράκο συνδικαλιστή, που την ψήφο και τον θώκο αγάπησε κι όχι τον άνθρωπο.


Αντισταθείτε! Ελάτε να διαμαρτυρηθούμε, να ενώσουμε τις φωνές μας και να σκεπάσουμε τον λόγο της βουλευτίνας και του συμβιβασμένου εργατοπατέραπου σαν ερωτιάρες, χαϊδεύονται τώρα στις κυβερνητικές καρέκλες.