Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Δ.Σ.  της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας εκφράζει  την κατηγορηματική αντίθεσή του, για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αιρετοί της Γ΄ Αθήνας, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια από υποψηφίους διευθυντές επειδή  βαθμολόγησαν-αξιολόγησαν με χαμηλό βαθμό τους συγκεκριμένους υποψήφιους διευθυντές.
Απαιτούμε
•        να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη των συναδέλφων &
•        να καταργηθεί ο αυταρχικός Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.

 

        Με τη συζήτηση που άνοιξε – για μια ακόμη φορά- για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, και επειδή το ζήτημα αφορά τους συναδέλφους μας Θεολόγους, θεωρούμε ότι η θεμιτή και εφικτή λύση για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στη σύγχρονη Ελλάδα είναι : ένα μάθημα γνωσιακό, που δεν διαχωρίζει τους μαθητές, που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του ελληνικού σχολείου ανεξάρτητα από την εθνική και θρησκευτική τους προέλευση χωρίς δυνατότητα απαλλαγής .
 Ένα μάθημα που προσεγγίζει τη θρησκεία ως διαχρονική ανθρώπινη πραγματικότητα και ως τμήμα της ιστορίας και του πολιτισμού του λαού μας, φέρνοντας παράλληλα τα παιδιά σε επαφή με τις κύριες θρησκευτικές παραδόσεις όλου του κόσμου ,αλλά με προτεραιότητα στην Ορθόδοξη παράδοση , ώστε μέσα από τη μελέτη, την έρευνα και τη συνεργασία, να μπορούν να αντιμετωπίσουν την προκατάληψη και την έλλειψη ανεκτικότητας και να προωθήσουν την αλληλοκατανόηση και τον σεβασμό στην ετερότητα.

Το  Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ