Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Φωτορεπορτάζ και Δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας, Κων/νου Μανιουδάκη στο περιθώριο των εκδηλώσεων, για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Κρητών Μακεδονομάχων Πιερίας και Μακεδονίας 1904-1908.




Δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας, Κων/νου Μανιουδάκη στο περιθώριο των εκδηλώσεων, για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Κρητών Μακεδονομάχων Πιερίας και Μακεδονίας 1904-1908.







«Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Κρητών Μακεδονομάχων Πιερίας και Μακεδονίας 1904-1908, τις σημερινές εκδηλώσεις γενικότερα, ας τις θεωρήσουμε ως ανάμνηση αχνή για όλους αυτούς που έφυγαν αλλά δεν ξεχάστηκαν, μνημόσυνο θα έλεγα στη μνήμη των προγόνων μας, σαν ένα αγιοκέρι, στους τάφους όλων αυτών που έπεσαν στα χώματα της Μακεδονίας πολεμώντας για ελευθερία και υψηλά ιδανικά» σημείωσε σε δήλωσή του στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Κων/νος Μανιουδάκης επισημαίνοντας παράλληλα: «Είναι άλλωστε ιστορικά αποδεδειγμένο ότι λαοί χωρίς μνήμη είναι καταδικασμένοι στην αφάνεια. Η αδιάκοπη διαδρομή του Ελληνισμού ανά τους αιώνες αποδεικνύει ότι δεν είμαστε από αυτούς. Σήμερα, ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Στη νέα εποχή της Ευρώπης οι δημοκρατικοί θεσμοί και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του πολυπολιτισμικού οικοδομήματος που χτίσαμε όλοι οι λαοί. Σε αυτή την Ευρώπη, ο σεβασμός στην Ιστορία δεν είναι μόνον προαπαιτούμενο, αλλά και στοιχείο βαθύτατης  και αναγκαίας «αυτογνωσίας».