Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση του βουλευτή Πιερίας Στέργιου Καστόρη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αντιστεκόμαστε κι αγωνιζόμαστε
Σαράντα δύο χρόνια μετά τη μεγάλη εξέγερση της νεολαίας μας για δημοκρατία, ψωμί, παιδεία, ελευθερία, παραμένει επιτακτική και ζωτικής σημασίας η ανάγκη να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και το πνεύμα της.


Παραμένει επιτακτική και ζωτικής σημασίας η ανάγκη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά για όλα όσα κατάκτησαν, για όσα διαψεύστηκαν, για όσα ονειρεύτηκαν.
Παραμένει επιτακτική και ζωτικής σημασίας η ανάγκη να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε καθημερινά ενάντια σε όσους επιδιώκουν να δικτατορεύουν ακόμη τις ζωές μας, να τις απειλούν με σύγχρονα, πλέον, όπλα, οικονομικά, νεοφιλελεύθερης κοπής.
Παραμένει επιτακτική και ζωτικής σημασίας η ανάγκη να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε καθημερινά ενάντια στις στρεβλώσεις της μεταδικτατορικής δημοκρατίας μας, ενάντια σε όσους επιδιώκουν τη διατήρηση και διαιώνιση της διαφθοράς και της διαπλοκής που δηλητηρίασαν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.
Παραμένει επιτακτική και ζωτικής σημασίας η ανάγκη να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να κάνουμε οριστικό παρελθόν την κοινωνική αδικία και τις κοινωνικές ανισότητες.
Παραμένει επιτακτική και ζωτικής σημασίας η ανάγκη να μη δειλιάσουμε, να μην κάνουμε πίσω στις δυσκολίες, ακόμη κι αν είναι να καούμε.
Τίποτε δεν είναι εύκολο, τίποτε δε χαρίζεται. Κληρονομιά μας είναι οι αγώνες και η αντίσταση της νεολαίας και του λαού μας. Κι αυτήν την πολύτιμη κληρονομιά πρέπει να προσπαθούμε να την τιμούμε καθημερινά.