Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Πρόγραμμα Εορτασμού Επετείου Εθνικής Αντίστασης (Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015)


Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ορίζονται για την ημέρα αυτή:
1. Γενικός Σημαιοστολισμός - Φωταγώγηση
Από της 8η πρωινής της 22ας Νοεμβρίου 2015 μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ, των Οργανισμών και των Τραπεζών.
Κατά της βραδινές της 22ης Νοεμβρίου θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια καταστήματα, καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, των Ο.Τ.Α. και των Τραπεζών.


2. Ώρα 10.00΄
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την Εθνική Αντίσταση.
3. Ώρα 10:30 ΄
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Πάρκο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, πολιτικά κόμματα, βουλευτές, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Όσοι φορείς ή εκπρόσωποι νομικών προσώπων επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι παρακαλούνται να ενημερώσουν το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη στο τηλέφωνο 2351351261 έως την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015.