Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017

Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) με αποκορύφωμα την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου, είναι μία ευρωπαϊκή εκστρατεία που προωθεί τη βιώσιμη αστική κινητικότητα .
Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να κινητοποιηθούν οι πολίτες και οι τοπικές αρχές, με σκοπό πάντα τη βελτίωση της βιώσιμης κατάστασης των μεταφορών στην πόλη.


Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας από την ίδρυσή της συμμετέχει σε αυτήν την εκστρατεία, διοργανώνοντας ποικίλες δράσεις. Φέτος σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης διοργανώνει τον εορτασμό της ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στην Πλατεία Ελευθερίας ώρες 10:00 - 14:00, κηρύσσοντας έτσι και την έναρξης της φετινής εβδομάδας κινητικότητας. Στη δράση θα συμμετέχουν πολλοί φορείς και σύλλογοι της πόλης μας, καθώς και μεμονωμένοι εθελοντές, σε μια σειρά δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους: Ασφαλώς ποδηλατώ, Κυκλοφοριακή Παιδεία, Ζωγραφική στο Δρόμο, Παιδικές Κατασκευές, Βραδυπορεία, Παιχνίδια και Αθλοπαιδιές, Μουσική και Κίνηση.

Η εβδομάδα θα συνεχιστεί με καθημερινές επισκέψεις σε σχολεία της Κατερίνης, ενώ στις 22/09 κατά τις πρωινές ώρες, οι μαθητές θα εφαρμόσουν τις ποδηλατικές γνώσεις τους στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Τομέα Ποδηλατικής Παιδείας.

Σας περιμένουμε στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θεσμό #mobilityweek !

Για την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας,
Το Διοικητικό Συμβούλιο