Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Κορινού εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του κόμβου του Κορινού, στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης που γίνονται από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση της γέφυρας σε κυκλοφορία ως τις 31 Αυγούστου, η γέφυρα παραμένει κλειστή λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα μετακίνησης στο 1/3 περίπου των μαθητών του σχολείου οι οποίοι προέρχονται από τις Τοπικές Κοινότητες Νέας Τραπεζούντας, Κάτω Αγίου Ιωάννη, Κούκου και Σεβαστής, καθώς είναι υποχρεωμένοι να διανύουν καθημερινά διπλάσια χιλιομετρική απόσταση. Επιπροσθέτως επιμηκύνεται ο χρόνος που απαιτείται για την πρόσβασή τους στο σχολείο καθώς αναγκάζονται να ξυπνούν καθημερινά νωρίτερα από τις 6 το πρωί και να επιστρέφουν κατάκοποι στα σπίτια τους μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημα καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την ημερομηνία παράδοσης της γέφυρας του Κορινού στην κυκλοφορία καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της διοίκησης της εκπαίδευσης να παρέμβει άμεσα στους υπεύθυνους της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και να απαιτήσει τη συμμόρφωσή τους στις αρχικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν. Οι δυσμενείς επιπτώσεις που υπέστη η τοπική κοινωνία της περιοχής μας από τον συγκοινωνιακό της αποκλεισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να τερματιστούν άμεσα και να διασφαλιστεί στην πράξη η ισότητα των ευκαιριών στην εκπαίδευση με την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά όλων των μαθητών από τις Τοπικές Κοινότητες στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου-ΓΕΛ Κορινού.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (11-9-2017)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ρούζου-Φουστάνα Αικατερίνη