Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και η σκέψη του ‘‘πως θα τα βγάλουμε πέρα και φέτος’’ ταλανίζει μεγάλη μερίδα γονέων, αφού η τσέπη του καθενός τελικά είναι αυτή που καθορίζει τη μόρφωση των παιδιών του. 


Αγαπητοί γονείς, να μη μένουμε άλλο θεατές στις εξελίξεις. Να δυναμώσουμε τους συλλόγους γονέων και ο κάθε σύλλογος να γίνει εστία αντίστασης και διεκδίκησης στη βάση της κάλυψης των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών. Να κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Να δώσουμε ένα τέλος στη λογική της ανάθεσης και του ‘‘τίποτα δε γίνεται’’. Να βάλουμε εμπόδια μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όσους προωθούν την επιχειρηματική δράση μέσα στις σχολικές μονάδες. Να αναδείξουμε την υποχρέωση της πολιτείας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Να διεκδικήσουμε ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές. Να υποδεχτούμε με ζεστασιά μαθητές που προέρχονται από άλλες χώρες, είτε είναι οικονομικοί μετανάστες, είτε θύματα πολέμων.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Γονέων και Κηδεμόνων εύχεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καλή και αγωνιστική σχολική χρονιά.


11/9/17
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ