Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους – μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς – καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία και πρόοδο στον δύσκολο αγώνα της μάθησης και της γνώσης.

Η εκπαιδευτική διαδικασία, ως γνωστόν, είναι καθοριστική για τη διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, και γι’ αυτό είναι υποχρέωση όλων μας να τους εμπνεύσουμε την αξία της προσπάθειας και της μόρφωσης, την πίστη στις δυνατότητές τους και στο μέλλον τους.

Η Πολιτεία, που φέρει την κύρια ευθύνη για το εκπαιδευτικό σύστημα, οφείλει με πνεύμα ανοιχτό και διακομματική διάθεση να διαμορφώσει τις καλύτερες από άποψη προγραμμάτων σπουδών και στελέχωσης των σχολείων συνθήκες, που θα καταστήσουν τη σχολική περίοδο ουσιαστική για την καλλιέργεια των παιδιών μας μέσα σ΄ ένα περιβάλλον ευχάριστο και ελκυστικό. Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή, έχοντας επίγνωση της σημασίας του εκπαιδευτικού έργου, φροντίζουμε στον τομέα αυτόν, κατά προτεραιότητα, να καταστήσουμε πιο όμορφο, άνετο και λειτουργικό το σχολικό περιβάλλον.

Ευχόμαστε και πάλι οι νέοι μας να αποκτήσουν συγκροτημένη προσωπικότητα και τα περισσότερα, κατά το δυνατόν, εφόδια, ώστε να βγουν στην κοινωνία και στη ζωή με ελεύθερη σκέψη και στοχαστική ματιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις απαιτητικές και πολύπλευρες συνθήκες του μέλλοντος.

ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Ευάγγελος Β. Λαγδάρης