Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση σχετικά με τη συγκομιδή και εμπορία ακτινιδίων στην Π.Ε. Πιερίας

Ενημέρωση σχετικά με τη συγκομιδή και εμπορία ακτινιδίων στην Π.Ε. Πιερίας
Κατόπιν ενταντικών ελέγχων από κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, διαπιστώθηκε κρούσμα πρόωρης συγκομιδής ακτινιδίων, με συνέπεια την δέσμευση και καταστροφή ποσότητας 10 τόνων ακτινιδίων και την παραπομπή των υπευθύνων στην αρμόδια επιτροπή κυρώσεων. 


Εφιστούμε την προσοχή προς όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο εμπορίας των ακτινιδίων (παραγωγούς, εμπόρους, συσκευαστήρια, κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ότι απαγορεύεται η συγκομιδή, διακίνηση και εμπορία όλων των ποικιλιών ακτινιδίου πριν την έκδοση απόφασης συγκομιδής από την Υπηρεσία μας. Η ευθύνη για πρόωρη κοπή βαρύνει όλους τους εμπλεκόμενους στην εμπορική αλυσίδα διάθεσης των ακτινιδίων, από τον παραγωγό έως τον τελικό διαθέτη. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, οι αντίστοιχες παρτίδες καταστρέφονται και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με το Νόμο 4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α’/11-2-2014).

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας, στο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτουγειονομικού ελέγχου και στα τηλέφωνα 2351351116 -119 -128 -252.

H ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝH ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ